iBeacon'a odaklanan Pushmote, Techstars programına kabul edilen ilk Türk girişimi oldu

iBeacon'a odaklanan Pushmote, Techstars programına kabul edilen ilk Türk girişimi oldu

Türkiye'de İnovent’in ortaklığıyla kurulan ve iBeacon pazarında küresel bir vizyon izleyen Pushmote.com, ABD'nin en önemli girişim hızlandırma programlarından* biri olan Techstars'a kabul edildi.

Kısaca bahsetmek gerekirse; Sabancı Üniversitesi mezunu Gökay Hamamcı, Tarık Özket, Taha Özket ve Pamir Erdem tarafından kurulan Pushmote, iBeacon teknolojisini şirketlerin ihtiyaçlarına uygun şekilde kullanmasını sağlayan bir girişim.

Pushmote, mikro konum tabanlı analitik veriler sunuyor. Bu veriler, çeşitli pazarlama senaryolarına kolayca kurgulanmasını ve geliştirilen SDK ve platform üzerinden kolayca hayata geçirilmesini sağlıyor.

Apple Pay'in de kapısını aralayan Pushmote'un geliştirdiği teknoloji şu anda 54 ülkede binlerce noktada kullanılıyor. Şimdiye kadar yapılan entegrasyon sayısı ise 250 bini geçmiş.

Pushmote iBeacon Techstars

Techstar'daki ilk Türk girişimi

Gökay Hamamcı'dan aldığımız bilgiye göre Pushmote, Techstars'a Türkiye'den kabul edilen ilk girişim olmuş. Bugüne dek DigitalOcean, SendGrid ve Keen.io bilinen girişimlerin de dahil olduğu 502 girişimi destekleyen Techstars, bu şirketlerin toplam değerinin 42 milyar dolara ulaşmasındaki ilk sıçrama noktası oluyor.

Şu anda 9 farklı noktada programlarını yürüten Tecstars, desteklediği girişimlere yüzde 6-10 civarında hisse karşılığında toplam (nakit+yardımlar) 500 bin dolar seviyesinde yatırım yapıyor.

iBeacon teknolojisinin Apple Watch'un paralelinde daha da sık kullanılan bir teknoloji olacağını ve önümüzdeki dönemde Pushmote'un işlerinin de iyi gideceğini tahmin edebiliriz. Keza Techstars'ın kendi içindeki başarısı da Pushmote için ciddi bir avantaj.

*Berlin ofisiyle Avrupa'ya açılmayı isteyen Techstars, Crunchbase.com verilerine dayanılarak yapılan bir araştırmada ABD'nin en iyi 2. girişim hızlandırma programı olarak gösterilmişti (1. Y Combinator). 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.