Apple Watch'taki ilk üçüncü parti uygulamalar

Apple Watch'taki ilk üçüncü parti uygulamalar

Apple Watch dün resmi olarak tanıtıldı ve ön sipariş tarihi de 10 Nisan'a işaret edildi. Üç ana modelde, farklı kayış modelleriyle birlikte pek çok farklı varyasyonda gelecek olan Apple Watch modelleri büyük bir uygulama ekosistemi de yaratmaya şimdiden aday gözüküyor.

Artık iOS platformuna uygulama geliştiren pek çok şirket Apple Watch için uygulamalarını bir an önce tamamlamak ve uygulama mağazasına eklemek üzere çalışmaya devam edecek. Apple Watch dün gece gelen iOS 8.2 güncellemesiyle birlikte artık silinemez bir şekilde iPhone'larımızın içine girdi. Apple'ın kendi uygulamalarına elbette aşinayız, bu uygulamalar aracılığıyla Watch akıllı saatler gelen SMS'leri okuyabilecek, aramaları cevaplayabilecek, e-postalarını kontrol edebilecek, takvim, harita, borsa takibi, hava durumu gibi uygulamalara erişecek, ayrıca Passbook ya da Siri gibi Apple uygulamalarını kullanabiliyor halde.

Ancak tüm bunlardan daha önemlisi Apple'ın işbirliği yaptığı ve Apple Watch'un ilk üçüncü parti uygulamalarını geliştiren şirketler daha dikkat çekiciydi. Apple, etkinlikte Watch'un piyasaya çıkışıyla birlikte indirilebilir olacak bazı uygulamalarla ilgili bilgi verdi. Listede yer alan tüm uygulamalara Apple'ın web sitesinden erişebileceğiniz gibi, hemen aşağıda ön plana çıkarılan ve etkinlikte gösterilen uygulamaların listesine ve nasıl göründüklerine hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Apple Watch Uber uygulaması

Screen Shot 2015-03-09 at 20.16.47

Apple Watch Facebook uygulaması

apple-watch-facebook-uygulamasi

Apple Watch Instagram uygulaması

apple-watch-instagram-uygulamasi

Apple Watch Twitter uygulaması

apple-watch-twitter-uygulamasi

Apple Watch için hazırlanan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.