Shazam'a görüntü tanıma özelliği ekleniyor

Shazam'a görüntü tanıma özelliği ekleniyor

Shazam'ın popüler müzik tanıma uygulaması, görüntülere uyarlanıyor. Mobil Dünya Kongresi'nde Reuters'a konuşan Shazam CEO'su Rich Riley'ın açıklamasına göre kullanıcılar meşhur mavi düğmeye dokunarak, çok daha fazla şeyi Shazam'layabilecek. Yani Shazam'ın ses tanıma uygulaması gibi kullanılacak olan fiziksel nesneleri tanıma özelliği, ilk etapta ürünlere odaklanacak.

Bugün çalışmaları devam eden geliştirmeyle eklenecek olan görüntü tanıma özelliğiyle kullanıcılar, örneğin bir mısır gevreği kutusunu Shazam'a göstererek, besin değerine dair daha detaylı bilgi edinebilecek. Riley'in verdiği bir diğer örnekse, evde izlediğiniz bir filmin DVD kabını Shazam'layarak, filmin müzik albümünü satın almanın mümkün hale gelmesi.

Shazam'ın ilk etapta ürünleri tanıması birçok kullanıcı için aslında yeni olmayacak, zira piyasada benzer hizmetleri veren çok sayıda farklı uygulama ve ürün var. Örneğin aşağıdaki görselde Jeff Bezos, ürünü Shazam'lamıyor, Amazon'un Fire Phone akıllı telefonunun Firefly özelliğini kullanıyor.

Buna karşın bu alanda ana akım haline gelmiş bir hizmet henüz yok ve Shazam, uyarlamayı müzik kadar başarılı bir şekilde yapılabilirse, Shazam'lamak gerçekten bugün olduğundan çok daha yaygın bir deyim haline gelebilir.

bezos firefly

Görüntü tanıma özelliği, Shazam'ın reklam verenlerin daha çok ilgisini çekebileceğini ve mobil ticaret alanında birçok yeni dikeyi ekleyebileceğini gösteriyor. Bu da Shazam'ın dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcısından daha fazla gelir yaratmasını sağlayabilir. Zira, Riley Reuters'a Shazam'ın öncelikle büyümeye odaklandığını ve henüz karlı bir şirket olmadığını söylüyor. Riley Shazam'ın geçtiğimiz Ocak ayı sonunda aldığı 30 milyon dolar yatırımla 1 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaştığını da doğruluyor.

Kişisel bir not, görüntü tanıma konusunda Shazam'a eklenmesini istediğim ilk özellik, ünlü insanları tanıma, ismini çıkaramadığınız sanatçı ya da politikacıyı Shazam'layabilmek. Zamanla kişiselleştirilebilen böyle bir özellik kullanıcıya gerçekten çok yardımcı olabilir ancak bu konudan henüz söz edilmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.