Amazon akıllı telefon pazarına Fire Phone ile adım attı

Amazon akıllı telefon pazarına Fire Phone ile adım attı

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, bir kez daha sahneye çıkarak firmanın yeni kozunu açıkladı. E-ticaret devi Amazon, artık tabletin yanında kendi adına akıllı telefon da üretecek. Amazon Fire Phone, Android'in özel bir sürümünü kullanıyor ve 25 Temmuz'da satışa çıkıyor.

Teknik Özellikler

Kindle Fire'ın akıllı telefon tarafındaki kardeşi Fire Phone, 4.7 inç HD LCD ekrana, 13 MP arka kameraya ve 2.1 MP ön kameraya sahip. Dört çekirdekli 2.2 Ghz Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik işlemcisi ve 2GB RAM diğer teknik özelliklerinden.

30 FPS hızında 1080p çözünürlükte video kaydı yapabilen Fire Phone, LTE ve NFC desteğine de sahip.

amazon fire phone akilli telefon ozellikler fiyat 2

Fire OS 3.5 tabanlı akıllı telefonun yine Amazon'un gücüyle bir çok dikkat çekici özelliği var. 32 GB veya 64 GB dahili hafızaya sahip olan Fire Phone, Amazon'un bulut sunucularında sınırsız fotoğraf saklamanıza izin veriyor. Amazon'un yıllık 99 dolar değerindeki özel hizmet aboneliği Amazon Prime'a 1 yıllığına sahip olmanızı sağlıyor.

Fiyatlar

Amazon hizmetleriyle kesintisiz bağlantıya sahip olan Amazon Fire'ın 32 GB modeli kontratsız 649 dolar fiyatla satılacak. Şu andan itibaren ön sipariş açık, ama telefon 25 Haziran'da sıcak satışa çıkacak. Amazon'la özel bir anlaşma yapan AT&T, Fire Phone'u 199 dolardan başlayan kontratlı paketlerle abonelerine satabilecek.

3 sıradışı özellik

Gelelim Amazon'un diğer akıllı telefonların temel olarak sunmadığı en önemli özelliklere.

amazon fire phone akilli telefon ozellikler fiyat

Firefly

Bu teknolojiyle Fire Phone'un kamerası basılı web ve eposta adresleri, telefon numaraları, QR kodlar ve 100 milyon öğeyi tarayabilecek. Filmler, TV yayınları, şarkılar, ürünler vs. Bunun için özel Firefly tuşuna basmak yeterli olacak.

Dynamic Perspective

Diğer bir özellik ise Dinamik Perspektif. Kafa hareketlerinizi takip eden Fire Phone, tutuş veya bakış açınızı değiştirdiğinizde uygulamaya göre farklı seçenekler sunuyor. Bu özellik Amazon'un özel tasarladığı bir sensör sisteminden besleniyor.

Mayday

Mayday özelliği, Amazon kullanıcılarını hızlı müşteri desteği buluşturan bir müşteri memnuniyeti uygulaması.

Amazon'un akıllı telefon pazarına da sıkı bir giriş yaptığını söyleyebiliriz. Fiyat konusunda fazla iddialı olmasa da tüm bu özellikler, Amazon Prime hediyesi ve sınırsız fotoğraf depolama özelliği Amazon Fire Phone'un tercih edilmesini kolaylaştıracaktır. Satışların gerçekten nasıl gideceğini 1 hafta içinde öğrenmiş oluruz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.