Mahallelinin sosyal ağı Nextdoor 1,1 milyar dolar değerlemeyle 110 milyon dolar yatırım aldı

Mahallelinin sosyal ağı Nextdoor 1,1 milyar dolar değerlemeyle 110 milyon dolar yatırım aldı

Mahalle örgütlenmesini dijitale taşıyan Nextdoor, milyar dolarlık girişimler kulübüne girdi. The New York Times'ın haberine göre, Nextdoor 1,1 milyar dolar değerlemeyle 110 milyon dolar yeni yatırım aldı. Redpoint Ventures ve Insight Venture Partners gibi yatırımcıların katıldığı yatırımın turunun bugün resmi olarak duyurulacağı belirtiliyor.

Aşina olduğumuz Facebook ya da LinkedIn gibi küresel sosyal ağların aksine, Nextdoor olabildiğince yerel ve kapalı bir sosyal ağ. Yani dünyanın her yerinden herkesin dilediği anda ağa katılması mümkün değil. Nextdoor konum bazlı olarak çalışıyor ve kullanıcıların sadece kendi çevresindekilerle iletişim kurmasına izin veriyor. Böylelikle ağda birbirinden tamamen bağımsız olmasa da kendi özerkliğine sahip mikro komüniteler oluşuyor. Nextdoor'un verilerine göre sosyal ağ bugün ABD çapında 53 bin mikro komüniteye ulaşıyor.

nextdoor-screenshot

Nextdoor, komşularını tanımayan ve gününün önemli bir bölümünü evinin dışında geçiren birçokları için etrafta olan bitenleri takip etmek, komşularla tanışmak, kullanmadığınız yükte ağır eşyaları satmak veya ödünç matkap istemek gibi çok farklı faydalar sağlıyor. Bunlarla birlikte mahallenizi ilgilendiren genel konularda da bir tür heyet görevi görebiliyor.

Gelir yaratmak konusunda da potansiyeliyle dikkat çeken sosyal ağın, bu yıldan itibaren yerel işletmelerden reklam almayı planladığı da notlar arasında. Ancak Nextdoor bu konuya temkinli yaklaşıyor zira yerel sosyal ağ, reklamlar konusunda Facebook gibi zaman zaman tepki alan bir algı oluşturmak istemiyor.

Son yatırım turuyla birlikte bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 210 milyon doları geçen Nextdoor'un destekçileri arasında Greylock Ventures, Tiger Global ve Kleiner Perkins gibi çok sayıda güçlü yatırımcı var. Yeni yatırım Nextdoor'un büyümesine ve yeni gelir modellerini denemesine destek olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.