Nextdoor, aldığı 60 milyon dolar yatırımla komşuluk ilişkilerini geliştirmeye devam edecek

Nextdoor, aldığı 60 milyon dolar yatırımla komşuluk ilişkilerini geliştirmeye devam edecek

Komşuluk ilişkilerine odaklanan ve sosyal ağ Nextdoor, aralarında John Doerr, Kleiner Perkins ve Tiger Global'ın da bulunduğu yatırımcılarda tam 60 milyon dolarlık yatırım aldı.

Lokasyon bazlı bir sosyal ağ olan Nextdoor, "komşular arasında" bir model olmasıyla yerel olarak güçlü olabilecek bir uygulama. 2013 yılının Şubat ayında sizler için aldığı 21.6 milyon dolarlık yatırımını haberleştirdiğimiz Nextdoor'un aldığı ilk yatırımı sosyal ağın mobil uygulamalarını geliştirmeye odaklanılarak harcayacağını iletmiştik. Anlaşılan işler yolunda gitmiş ve Nextdoor artık uluslararası olmaya hazırlanıyor.

Açıldığı günden bu yana 22 bin 500 mahalleye (ABD'deki her 7 mahalleden 1 tanesine ulaşılmış) giren Nextdoor.com, aldığı 60 milyon dolarlık Seri C yatırımıyla bugüne dek toplamda 100 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Nextdoor'un önceki yatırımcılarından olan Benchmark, Greylock Partners ve Shasta Ventures'ın da yeni round'da yer almaları, uygulamanın gerçekten de büyüme vaad ettiği konusunda bir gösterge olabilir.

nextdoor-screenshot

Süreç içerisinde iOS ve Android uygulamalarını geliştiren Nextdoor'un CEO'su Nirav Tolia, girişimlerinin geçen yıldan bu yana yüzde 400 büyüdüğünü ifade ediyor ve aynı zamanda Nextdoor'un "yerel bir Facebook" olduğunun da altını çiziyor. Aldığı yatırımlarla birlikte tahmini değeri yarım milyar dolara erişen Nextdoor'u, ileride Avrupa'da, hatta ülkemizde de görebiliriz gibi gözüküyor. Ülkemizde her ne kadar eski komşuluk ilişkileri özlense bile, belki de komşuluğu artık sanal ortama aktarma zamanı çoktan gelmiştir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.