Aslanoba Capital'den ABD'de çevrimiçi eğitim ve mobil mesajlaşma girişimlerine yatırım geldi

Aslanoba Capital'den ABD'de çevrimiçi eğitim ve mobil mesajlaşma girişimlerine yatırım geldi

Aslaboba Capital Yeni YatirimAslanoba Capital, yabancı girişimlere yatırım yapmaya devam ediyor. Bu kez Onemonth.com ve Five.com Aslanoba Capital'in portfolyosuna eklediği girişimler oldu.

Yatırım tutarları hakkında bir açıklama yok ama bilmeyenler için Aslanoba Capital'in yurtdışında bir kaç yüz bin dolar seviyesinde yatırımlar yaptığını hatırlatalım ve hemen yeni girişimlere yakından bakalım.

Geçen yıl sizlere bahsettiğimiz Onemonth.com, günde 30 dakika eğitimle, 1 ay içinde yeni yetenekler kazanmanıza aracılık eden yenilikçi bir çevrimiçi eğitim girişimi. Newyork merkezli girişim 2013'te Y Combinator’dan 14 bin dolar yatırım, 2014'te de Y Combinator, Andreessen Horowitz, Winklevoss Capital, FundersClub gibi önemli yatırımcılardan 770 bin dolar toplamayı başarmıştı.

Five.com ise bir mobil mesajlaşma uygulaması. Sitesine baktığınızda henüz geliştirme aşamasında olduğunu göreceksiniz ama farklı pazarlarda farklı bir isimle Appstore'da 2. sıraya kadar yükselme başarısı göstermiş.

Redpoint Ventures, Greylock Partners ve Techstars, başta olmak üzere bir çok yatırımcıyı arkasına alan Five.com'a Aslanoba Capital de yatırım yapmış. Five.com, Berkeley'in CET kuluçka programına da kabul edilmiş bir girişim.

Son olarak Card.com'a yatırım yapan Aslanoba Capital'in yurtdışı portfolyosu giderek genişliyor ve bu durum Türkiye ile ABD arasındaki girişim-yatırım köprüsünü giderek güçlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.