Yurtdışında tohum yatırım alan 10 yeni girişim

Yurtdışında tohum yatırım alan 10 yeni girişim

Yatırım alan yeni girişimleri takip etmek hangi alanda fırsat olduğunu daha erken görmemizi sağlayabilir. Bu sayede yeni bir iş fikri bulabileceğiniz gibi mevcut iş fikrinizi değiştirme veya geliştirme ilhamı da gelebilir. Diğer yandan dünyanın bir köşesinde filizlenen ve sizin işinizi tehdit eden bir girişime de rastlayabilirsiniz.

Hal böyleyken tohum yatırım alan yeni girişimleri haftalık ve seçmece bir listeyle sizinle paylaşalım istedik. Bu işi kendi adına yapanlar elbette vardır ama bundan böyle her pazartesi Webrazzi'ye göz atarak bu işi kolaylaştırabilir, yorumlarınızla yazıyı zenginleştirebilirsiniz. ;)

  1. Curiyo.com: Bir tarayıcı eklentisi olan Curiyo, size site üzerindeki kelimeler hakkında detaylı bilgi veriyor. İsrail merkezli girişim yerli bir girişim olan Wordego ile aynı işi yapıyor diyebiliriz. Curiyo, 6 farklı yatırımcıdan 1.9 milyon dolar yatırım almış.
  2. Stirplate.io: Bilim insanlarının araştırma verilerini depolamasını sağlayacak bulut tabanlı bir girişim. Farklı üyelik modelleriyle 500 GB'a kadar veri depolama ve şifreleme imkanı sunuyor. New York merkezli girişim bir doktora öğrencisi tarafından hayata geçirilmiş ve aldığı tohum yatırım sadece 20 bin dolar.
  3. Amstatz.com: Spor salonlarına giden sporcularla eğitmenleri bir araya getiren ve gelişim sürecinin takibini kolaylaştıran sosyal bir araç. Chicago merkezli girişim bu fikri geliştirmek için 1.4 milyon dolar yatırım almış.
  4. Cargomatic.com: Lojistik şirketlerinin verimli çalışmasını hedefleyen bu girişim küçük yükleri olan kullanıcıların uygun fiyata hizmet almasını sağlıyor. Venedik merkezli girişim 2.6 milyon dolar tohum yatırım almış. Hasan Aslanoba'nın girişimi Webnak gibi bir başka girişim de dün rastladığım truckplease.com.
  5. Transifex.com: Yerelleştirme hizmeti sunan bu girişim web veya mobil uygulamanızı 100'den fazla dile çeviriyor. Kaliforniya merkezli girişimin aldığı tohum yatırımı 2.5 milyon dolar.
  6. Onemonth.com: Günde 30 dakika eğitimle, 1 ay içinde yeni yetenekler kazanmanızı sağlayan bir çevrimiçi eğitim girişimi. Newyork merkezli, geçen yıl Y Combinator'dan aldığı 14 bin dolarlık tohum yatırıma ek olarak bu yıl Y Combinator, Andreessen Horowitz, Winklevoss Capital, FundersClub 770 bin dolar yatırım almış.
  7. Thechapar.com: 500 bin dolar tohum yatırım alan Londra merkezli bu girişim, erkeklere özel giysi satışı yapıyor, yalnız taktiği biraz farklı. Siteye üye olup profilinizi oluşturduktan sonra bir stilist tarafından aranıp beğenilerinizi anlatıyorsunuz. Ardından size gönderilen kıyafetlerden istediklerinizi seçip istemediklerinizi geri gönderiyorsunuz. Tabii sadece aldığınız kıyafetlerin parasını ödüyorsunuz. Aylık bir abonelikten bahsedilmiyor ve sevdiklerinize hediye kartı göndermeniz mümkün.
  8. Blockscore.com: Çevrimiçi kimlik doğrulaması yapan girişim internet ödemelerinde sahtekarlığın önüne geçmeyi hedefliyor. 25 bin dolarlık ilk tohum yatırımının ardından Y Combinator'ın da aralarında bulunduğu yatırımcılar 2 milyon dolar tohum yatırımı yapmış.
  9. Createtrips.com: Yenilikçi bir seyahat planlama hizmeti. iPhone uygulamasına gideceğiniz yeri giriyorsunuz ve size en uygun seyahat planını görebiliyorsunuz. Helsinki merkezli uygulama 600 bin dolar yatırımla ilk adımlarını atıyor.
  10. Musicraiser.com: Müzik projelerine odaklanan bir kitlesel fonlama girişimi. Amatör veya bağımsız sanatçılar albümlerini veya projelerini gerçekleştirmek için destek toplayabiliyor. Newyork merkezli girişim 1.5 milyon dolar tohum yatırım almış.

Yatırım bilgilerini Crunchbase.com'dan alıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.