Paypal, Paydiant'ı satın alarak Android Pay ve Apple Pay rekabetine hazırlanıyor

Paypal, Paydiant'ı satın alarak Android Pay ve Apple Pay rekabetine hazırlanıyor

Paypal Paydiant mobil odeme sistemleri NFC

Ebay'in ödeme sistemleri tarafındaki silahı PayPal, mobil ödeme sistemleri tarafında yeni bir girişim daha satın aldı. Önemli müşterilere sahip olan ve katma değerli hizmetler sunan Paydiant.com, Paypal'ın mobil ödeme sistemleri rekabetinde önemli bir koz olacak.

2010 yılında kurulan Paydiant, markaların mobil uygulamalarına ödeme sistemi entegre etmesini sağlıyordu. Mobil ödeme altyapısının yanında Wallmart, Target ve Exxon gibi dünyanın en büyük perakendecilerine mobil cüzdan ve katma değerli hizmetler sunuyordu.

Paypal Here ile paralel çalışacak

Paydiant'ın NFC ve QR kod uyumlu sistemi, Paypal'ın 2012'de tanıttığı Paypal Here gibi teknolojileriyle paralel çalışacak. Markalar kendi mobil cüzdanlarını oluşturabilecek ve mağaza içi mobil ödemelerde sadakat geliştirici yöntemler deneyebilecek.

2012'de Square rakibi bir kart okuyucu olarak tanıtılan Paypal Here, MWC 2015'te paylaşılan bilgilere göre kablosuz ödeme teknolojilerini de destekleyecek. Şifreli giriş metodunun yanında Bluetooth üzerinden de eşleşme yapacak. Paypal Here'ın NFC desteği Birleşik Krallık ve Avustralya'da bu yaz, yıl sonunda ise ABD'de kullanıma sunulacak.

2013 sonunda 800 milyon dolara Braintree'yi satın alan PayPal, Braintree'den geçen ödeme hacminin 2014'te 22.8 milyar olduğunu. 2013 rakamlarını ikiye katlayan Braintree gibi Paydiant'ın da Paypal'ın etkisiyle dünya üzerinde 200 pazarda 162 milyon aktif dijital cüzdan sahibine ulaşabilecek.

Temassız ödemelerde zaten lider olan' Apple Pay'den sonra Android Pay'in de mobil ödeme pazarına gireceğini biliyoruz. Bakalım Paypal, bu önemli rakiplere pazar payının yüzde kaçını bırakacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.