Google'ın yeni mobil ödeme sistemi Android Pay, NFC ve parmak izi desteğiyle geliyor

Google'ın yeni mobil ödeme sistemi Android Pay, NFC ve parmak izi desteğiyle geliyor

sundar 2MWC 15'in ana konuşmacıları arasında yer alan Google'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Sundar Pichai, bugünkü oturumunda Google'ın Android Pay adında yeni bir mobil ödeme sistemi geliştirdiğini doğruladı. Kısa bir süre önce Google'ın I/O 2015'te tanıtacağı söylentileriyle gündeme gelen Android Pay böylelikle resmen doğrulanmış oldu.

Google'ın Apple Pay karşısında konumlandırması beklenen yeni ödeme sisteminden, geliştiriciler için platform olarak bahseden Pichai, Android Pay'in Google Wallet (ya da Apple Pay) gibi ayrı bir uygulama olmayacağını belirtti. Son kullanıcıdan çok, geliştirici öncelikli olarak hazırlanan Android Pay'in API ile geliştiricilerin uygulamalarına ödeme özelliği eklemesi sağlanacak.

Bu özelliğiyle daha esnek bir yapıda olması beklenen Android Pay, NFC ve parmak iziyle kimlik doğrulama onayını destekliyor olacak. Google'ın yeni ödeme sistemi rakipleri Apple Pay ve Samsung Pay'e benzer şekilde kredi kartı bilgilerini sadece statik bir şekilde saklamak yerine, kart bilgilerini şifreleyerek her bir işlem için tek kullanımlık bir kod oluşturacak. Visa, MasterCard ve American Express'in desteklediği bu sistem, işlemlerin daha güvenli olmasını sağlıyor.

Pichai, Android Pay hakkında daha fazla detay paylaşmadı. Pichai'nin yeni ödeme sistemiyle ilgili daha fazla detayı Mayıs ayında düzenleyeceği I/O 2015'te paylaşması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.