Apple Pay rakibi Android Pay, Google I/O 2015'te tanıtılacak

Apple Pay rakibi Android Pay, Google I/O 2015'te tanıtılacak

Android Pay Google WalletGoogle'ın geleneksel geliştirici konferansı Google I/O bu yıl 27-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ve gelen ilk haberlere göre bu konferansta 'Android Pay' ile tanışacağız.

Google I/O 2015'te yeni ödeme sistemleri API'sini tanıtması beklenen Google, 3. partiler için mağaza içi ve uygulama içi ödeme altyapısı sunacak. Şirketler Android Pay sayesinde uygulamalarına kartlı ödemelere dayalı mobil ödeme seçeneğini ekleyebilecek.

Android Pay, kullanıcıların kredi veya banka kartlarını kendi bünyesinde muhafaza edecek. Mobilde tek dokunuşla ödeme imkanı sunmak mümkün olacak. Android'in NFC çipleriyle entegre olan Host Card Emulation (HCE) işlevsellliği sayesinde internet mağazası olan perakende mağazalarında da kolayca ödeme yapılabilecek.

Google Wallet varolmaya devam edecek

Google Wallet'ı canlandırmak için bir girişim dahi satın alan Google, Android Pay ile yeni bir çıkış yapacak gibi duruyor. Ama kaynaklardan gelen bilgilere göre Android Pay tarafından desteklenen Google Wallet varlığını sürdürmeye devam edecek. Kullanıcılar şu anda Google Wallet'a kredi ve banka kartlarını ekleyip alışveriş yapabiliyor. Google da ödemeyi ön ödemeli sanal karta dönüştürerek satıcılara yansıtıyor.

Apple Pay ile rekabet

Diğer yandan Apple Pay'in tanıtılmasından kısa süre sonra Google Wallet işlemleri haftada yüzde 50 oranında daha fazla işlem kaydetmiş. Ama kısa süre önce Softcard'ı satın alan Google'ın bu adımı Google Wallet'ın yenilgisinin kabullenilmesi şeklinde yorumlanmıştı.

Apple Pay'in şu an için yine rağbet gören bir pozisyonda olduğunu söyleyebiliriz ama Google için mobil ödeme sistemlerinin çok fazla önem taşıdığını ve bu alanda yenilgiyi kabul edemeyeceğini de söylemek gerek.

Hatta Android'in açık kaynaklı olması, mobil işletim sistemindeki pazar payı ve NFC yaygınlığı Android için Apple'a karşı birer avantaj olarak görülüyor. Mobil ödeme sistemlerinin önümüzdeki yıllarda Google ve Apple finansal sonuçlarına nasıl yansıyacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.