Xiaomi bu kez GoPro'ya rakip aksiyon kamerası geliştirdi

Xiaomi bu kez GoPro'ya rakip aksiyon kamerası geliştirdi

xiaomi yi aksiyon kamerasi gopro 2Çin'in teknoloji dünyasındaki yeni silahı Xiaomi, akıllı telefon üretimiyle popüler oldu ama nesnelerin internetine dönük cihazlar geliştirmeye devam ediyor. Xiaomi'nin heybesinden bu kez GoPro'ya rakip olabilecek bir aksiyon kamerası çıktı.

Yi Aksiyon Kamerası olarak adlandırılan ürün, GoPro gibi farklı şekillerde bir aksiyon kamerası olarak kullanılabiliyor ve u altında 40 metreye kadar çekim yapabiliyor.

GoPro Hero'nun yarı fiyatına

Xiaomi, teknik anlamda GoPro'nun en ucuz modeli GoPro Hero'dan daha iyi bir model geliştirdiği gibi, fiyat olarak da ciddi bir rekabete giriyor. GoPro'nun 130 dolarlık modeline, 64 dolarlık (399 Yuan) fiyat etiketiyle cevap veriyor.

Xiaomi'nin kendi e-ticaret sitesi üzerinden satılan 16 megapiksel çözünürlüğündekii Yi Aksiyon Kamerası, 60 FPS (1080p) video kaydı yapabiliyor. 64 GB'lık hafızasıyla yine GoPro Hero'yu geride bırakıyor. 80 dolara (499 yuan) satılan seyahat tipi modelde 'özçekim (selfie) çubuğu' da bulunuyor.

xiaomi yi aksiyon kamerasi Şimdiye kadar akıllı bileklik, hava temizleyici ve kan testi cihazı gibi ürünler çıkan Xiaomi, 'nesnelerin interneti' kapsamında geliştireceği cihazları kendi işletim sistemiyle kontrol ederek büyümek istiyor. Bu nedenle de cihaz fiyatlarını ucuz tutuyor ve yazılım tabanlı hizmetleri üzerinden gelirlerini arttırmak istiyor.

2014’te 61 milyon cihaz satan şirket, kendi Android sürümü MIUI'nin 100 milyon kullanıcı sınırını aştığını paylaşmıştı. Bu rakamlar Xiaomi'nin hedeflerine paralel bir görüntü çiziyor ve Çinli şirketin önümüzdeki yıllarda daha fazla ses getirmeye aday olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.