Xiaomi'nin Android sürümü MIUI 100 milyon kullanıcı barajını aştı

Xiaomi'nin Android sürümü MIUI 100 milyon kullanıcı barajını aştı

xiaomi miui android surumu versiyonÇin'in 'tarih yazan' akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yeni bir kilomtere taşını daha geride bıraktı. Xiaomi'nin kullandığı Android sürümü MIUI 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Samsung'u geride bırakarak Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi, özel Android sürümü MIUI'yi akıllı telefonlarını pazara sunmadan önce, Ağustos 2010'da yayınlamıştı. Böylece MIUI, sadece çeşitli Androidli cihazlar tarafından da kullanılır oldu.

MIUI, şu anda 100'den farklı Androidli cihazı, 31 dili ve 112 ülkeyi destekliyor. Xiaomi'nin şimdiye kadar sevkettiği cihaz sayısı ise 87 milyon. Yani Xiaomi markalı olmayan 13 milyon cihaz MIUI Android sürümünü kullanıyor.

xiaomi androidli cep telefonu satislari

Uygulama mağazası üzerinden de kazanıyor

Xiaomi için her MIUI kullanıcısının değeri büyük. Çünkü Çinli şirket MIUI ile sunduğu servisler üzerinden de gelir elde ediyor. MIUI içindeki uygulama mağazasından günlük 35 milyon uygulama indiriliyor. Uygulama geliştiriciler ve tasarımcılar MIUI için hazırladıkları oyun veya temaları satarak gelir elde edebiliyor.

Xiomi'nin 3. parti mobil oyun satışlarından kazandığı aylık gelir 197 milyon yuan (32 milyon dolar) tutarında. Geliştiricilerin kazandığı tutarsa 600 milyon yuan (97 milyon dolar) civarında.

Apple'ın 2014'te geliştiricilere 10 milyar dolar kazandırdığı düşünüldüğünde Xiaomi'nin kazancı çok küçük gelebilir ama Xiaomi'nin henüz Asya dışına açılmadığını ve Android kullanıcılarının iOS kullanıcıları kadar harcama yapmadığını da unutmamak lazım.

Diğer yandan akıllı TV'lere ve giyilebilir cihazlara da giriş yapan MIUI'nin yaygınlaşması Xiaomi'nin elini daha da güçlendirecek. Bakalım bu hamleler Xiaomi'yi ve Samsung'u 2015'te ne kadar etkileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.