Google, Facebook'ta mobil reklam optimizasyonu yapan Toro'yu satın aldı

Google, Facebook'ta mobil reklam optimizasyonu yapan Toro'yu satın aldı

Toro Google Facebook mobil reklamGoogle, Facebook üzerinde mobil reklam optimizasyonu hizmetleri sunan Toro'yu satın aldı. Evet, satın alan taraf Facebook değil, Google.

Facebook'un 2 milyon aktif reklamverene ulaştığından ve dijital reklam pazarındaki Facebook-Google rekabetinin kızıştıracağından bahsetmiştik. Google, yaptığı bu satın almayla rekabetteki kararlılığını bir kez daha gösteriyor.

Tamamen Facebook odaklı bir mobil pazarlama aracı olan Toro, geliştiricilerin uygulamalarında en verimli reklamları yayınlamasına yardımcı oluyor. Çeşitli seçenekler üzerinde denemeler yaparak en verimli reklamın yayına alınmasını sağlıyor.

Facebook Mobil Reklam Pazarlamasi

Girişimlerini Zynga'ya satan 3 kurucu

Daha önce Zynga'nın satın aldığı MyMiniLife'ı kuran Amitt Mahajan ve Joel Poloney, kendi oyununu Zynga'ya satmayı başaran yanlarına Dave Pekar'ı da alarak 2012 yılında Toro'yu kurmuş.  Mahajan ve Poloney, Farmville'nin geliştirilmesinde kilit rol üstlenmiş.

Toro, 2013'te aralarında Andreessen Horowitz, Greylock Partners ve SV Angel gibi önemli isimlerin olduğu yatırımcılarından 1.5 milyon dolar yatırım almayı da başarmış. Satın alma değerine ilişkin bir blgi verilmese de Toro'nun yeni müşterileri kabul etmeyeceği ve Google'da mobil reklam ekibine katılacağı belirtiliyor.

Google, bu satın almayla elbette sadece yetenekli bir girişim satın almak kalmıyor, Facebook'un reklam dinamiklerine dair önemli bir tecrübeyi de kendi bünyesine katmış oluyor. Özellikle mobil tarafta devam edecek reklam savaşlarında bakalım Facebook'tan yeni bir atak gelecek mi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.