ininal, mobil ve sanal POS özelliklerini pazara sunmaya hazırlanıyor

ininal, mobil ve sanal POS özelliklerini pazara sunmaya hazırlanıyor

Türkiye'de önde gelen finansal teknoloji girişimlerinden ininal, Square'in mobil POS modelini uygulamaya hazırlanıyor. ininal, hem mobil POS cihazıyla Square modelini Türkiye'de uygulamak hem de sanal POS pazarında yeni bir seçenek olmak için gün sayıyor.

Geliştirilmesi devam eden ininal mPOS'a dair detaylar kurumsal.ininal.com adresine de tam olarak yansıtılmamış ama ininal bu konuda talep almaya başlamış ve yıllardır Türkiye'de görmeyi beklediğimiz bu gelişmeyi sizlerle hemen paylaşmak istedik.

Mobil POS ile kolay ödeme

ininal'ın işletmelere sunacağı Mobil POS cihazı, tıpkı Square'de olduğu gibi akıllı telefonlar üzerine yerleştirilen bir kart okuyucu olarak geliyor. Bu kart okuyucuyuyla uyumlu telefonlar (şimdilik iOS uygulaması yayında) üzerinden mağaza içinde veya dışında tüm banka kartlarından kolayca ödeme alınabiliyor.

ininal mobil pos sanal posAnında para aktarımı

Ağustos 2014'te Avrupalı yatırımcıları da arkasına alan ininal, alışveriş tutarını mobil POS'a bağlı kurumsal ininal kartına 'anında' aktarıyor ve bu anlamda iddialı bir seçenek halini alıyor. Henüz web sitesinde detaylara yer verilmemiş ama konuyla ilgili aldığımız bilgilere göre komisyon oranının yüzde 3 civarında olduğunu öğrendik.

Mobil POS yeniliğini 100 bin üye iş yerine ulaştırmayı hedefleyen ininal, dağıtılan kart sayısında 1 milyonu ve işlem yapmış kart sayısında ise 500 bini geçmiş.

Sanal POS rekabetine de giriyor

Aralık 2014'te 100 milyon TL işlem hacmini geçen ininal, mobil POS yeniliğiyle Sanal POS çıkışı da yapıyor ve pazardaki PayU ve iyzico gibi oyuncuların arasına katılıyor.

Sözü fazla uzatmadan sunduğu mobil ve anlık para transferi avantajıyla Türkiye'nin ininal mobil POS ile imtihanının başarılı olacağını söyleyebilirim ama ürün pazara çıkmadan yapılan tüm tahminlerin sadece bir kehanet olacağını da belirtmek lazım. ;)

Yakaladığımız yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.