ininal üzerinden gerçekleşen para transferi hacmi 100 milyon TL'yi geçti [Ödeme Sistemleri'14]

ininal üzerinden gerçekleşen para transferi hacmi 100 milyon TL'yi geçti [Ödeme Sistemleri'14]

Bundan tam 2 sene önce yine bir Webrazzi Ödeme Sistemleri Konferansı'nda lansmanı yapılan ininal; günümüzde Türkiye'nin en çok dikkat çeken finansal teknoloji şirketlerinden biri konumunda.

Ödeme Sistemleri'14 konferansımızda konuşmacı olarak yer alan şirketin kurucu ortaklarından Bülent Tekmen, ininal hakkında toplamda 100 Milyon TL'lik bir hacime ulaşılması gibi değerli bilgiler paylaştı.

Arda Kutsal'la gerçekleştirdiği sohbete şirket olarak kuruluşlarından bu yana yaşadıkları değişimi anlatarak başlayan Tekmen şunları söyledi: "2 sene önce yola yalnızca bir ödeme sistemleri çözümü olarak çıkmıştık. Bugün ise geldiğimiz noktada 'the bank of unbank' vizyonuna döndük diyebilirim. Yani ana odağımız parayı dijitalleştirmek için araçlar sunmak. Örneğin yakın zamanda PayPal ile anlaşarak oradaki ödemelerin offline'a aktarılmasını sağlamıştık, bunun gibi."

Bunun dışında şu an 10 bin farklı noktada fiziksel parayı dijital ortama taşıyabildiklerinden bahseden Bülent Tekmen, ininal altyapılı kartların bugüne kadar 200 binden fazla online ya da offline alışveriş noktasında kullanıldığını paylaştı. Tekmen ayrıca bu işlemlerin yalnızca Türkiye'yi değil, dünya üzerindeki 180'in üzerinde ülkeyi kapsadığı bilgisini de verdi.

ininal ile ne gibi iş ortaklıklarına gidilebilir?

Arda Kutsal'ın "ininal ile bu salonda bulunan şirketler ne gibi iş ortaklıklarına gidebilir" sorusunaysa Bülent Tekmen'in yanıtı şu oldu: "Bizim şu an çok ciddi bir kullanıcı kitlemiz ve altyapımız var. Amacımız da iş ortaklarımızla beraber bu potansiyeli son kullanıcının hayatına katkı sağlayacak ürünler haline getirmek.

Bülent Tekmen
Bülent Tekmen

Örneğin BiTaksi ya da diğer ulaşım çözümlerinde hatta temel olarak tüm 'sharing economy' modellerinde kullanıcının yaptığı ödemeyi BiTaksi örneğinde taksiciye çok kısa bir süre içinde ulaştırabiliyoruz. Ayrıca elimizde çok ciddi bir büyük veri kozu var. Örneğin Samsung ile anlaşıp belirli TV modellerini satın alan kullanıcılara bir indirim kartı tanımlamıştık. Sonrasında bu paranın nerelerde ve nasıl harcandığı bilgisi kuşkusuz Samsung'un çok ilgisini çekti."

Bunların dışında orta vadedeki gelecek planlarından da bahseden Tekmen, Türkiye'ye yurtdışından gelen insanlar için ulaşımda kullanılacak bir ödeme çözümü üzerinde çalıştıklarını paylaştı.

Son olarak gelecek hedeflerinden de bahseden Tekmen şunları aktardı: "ininal'ı sadece ön ödemeli kart şirketi olarak tanımlamak bizi küçültmek olur. Bizim inandığımız şey bunun bir tık ötesinde, bankacılığın içinde bizim de bir yerimiz olduğunu düşünüyorum. BDDK'nın e-para düzenlemesi için de başvurumuzu yaptık, yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz. Amacımız tüketiciye faydalı ürünler çıkartmak."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.