Rocket Internet, Delivery Hero'nun yüzde 30'unu 496 milyon euroya satın aldı

Rocket Internet, Delivery Hero'nun yüzde 30'unu 496 milyon euroya satın aldı

rocket internet delivery hero yatirim yemek siparisiRocket Internet bu kez foodpanda'nın rakibi olan Delivery Hero'nun yüzde 30 hissesini satın aldığını açıkladı ve  internetten yemek siparişi işinde Avrupa hakimi olma hedefini teyit etti.

Rocket Internet, gözde girişimlerinden foodpanda için kısa süre önce Orta ve Doğu Avrupa pazarından 3 girişimi satın almıştı. Bu kez hem Avrupalı 2 girişimi daha bünyesine kattığını hem de Avrupa'nın lider yemek siparişi girişimlerinden Delivery Hero'nun yüzde 30'unu aldığını açıkladı.

İspanya'dan La Nevera Roja, İtalya'dan Pizzabo adlı girişimleri satın alan Rocket Internet, Hellofresh'e 150 milyon dolar yaptırım yaparak hisse oranını yüzde 52'ye yükseltti. Delivery Hero'ya ise 496 milyon euro (586 milyon dolar) yatırım yaparak yüzde 30 hisse sahibi oldu.

Kısaca bashetmek gerekirse Delivery Hero, Avrupa'nın en büyük yemek siparişi girişimi olarak biliniyor. Delivery Hero'nun kurucularını bir ara Webrazzi ofisinde ağırlamıştık ve Türkiye'ye açılmayı planladıklarını söylemişlerdi.

Berlin'deki merkez ofislerini Webrazzi TV adına ziyaret ettiğimiz girişim halen Türkiye'ye adım atmadı ama 2014'te Avrupa'daki en yüksek yatırım turuna imza atmayı başardı.

Ayda 78 milyon yemek siparişi

E-ticaret tarafında 3.5 milyar dolarlık Global Fashion Group altında toplayan Rocket Internet, internetten yemek siparişi iş için Global Online Takeaway Group'u kurduğunu da açıkladı.

Asya'daki ve Avrupa'daki gücünü bir araya toplayan Samwer Kardeşler, toplamda 64 pazar için 140 bin restoranla çalışan ve ayda 78 milyon sipariş alan bir grup kurmuş oldu.

Daha önce Türkiye'ye hızlı bir giriş yapıp sonra geri çekilen Rocket İnternet, yeniden Türkiye açılımına başlamıştı. Önümüzdeki dönemde Türkiye pazarında ne gibi strateji izleyeceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.