BlaBlaCar, Avrupa dışındaki ilk operasyonunu Hindistan'da başlattı

BlaBlaCar, Avrupa dışındaki ilk operasyonunu Hindistan'da başlattı

Avrupa'nın en büyük araç paylaşım uygulaması konumunda olan Paris merkezli BlaBlaCar geçen 2014 Eylül'de açıldığı Türkiye pazarından sonra şimdi Hindistan'da faaliyete başlayarak Avrupa dışında da genişlemeyi hedefliyor.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 farklı ülkede faaliyet gösteren ve 10 milyon yakın kayıtlı üyesi bulunan şirket dünyadaki dokuzuncu ofisini de Yeni Delhi, Hindistan'da açıyor. Şirketin Hindistan ülke müdürü Raghav Gupta, ülkedeki trafik yoğunluğuna ve genç nüfusa dikkat çekiyor ve BlaBlaCar ile hem ekonomik ve konforlu yolculuk alternatifi sunacaklarını vurguluyor.

Temmuz 2014'te üçüncü tur yatırımda 100 milyon dolar destek alan BlaBlaCar, kaynağı hem mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirmek hem de yeni pazarlara açılmak için kullanacağını açıklamıştı.

Lansmanla birlikte sadece web versiyonu değil iOS ve Android mobil uygulamaları da Hindistan'da indirilmek üzere ücretsiz olarak yayımlanmış durumda.

Hindistan özellikle son dönemde mobil araç çağırma uygulamaları alanında yer alan girişimlerin favori ülkesi durumunda. Son olarak Tiger Global, Hindistan'ın Uber'e yerli rakibi olan Ola'ya Softbankla birlikte yatırım gerçekleştirmişti. Bir diğer yatırım ise Güneydoğu Asya’nın Uber’i olarak tanımlanan GrabTaxi‘ye giden 65 milyon dolar oldu. Uber ise oldukça iyi performans gösterdiğini söylediği ülkede yaşadığı "cinsel saldırı" talihsizliği sonucunda hükümet kararıyla New Delhi'de kullanıma yasaklanmıştı.

Hindistan pazarının özellikle akıllı telefon kullanımı, genç ve dinamik nüfusu ile büyüyen pazarlar arasında son yıllarda çok dikkat çektiği aşikar. Ancak bunun yanında ülkenin kendine has ilginç dinamikleri ve dikkat edilmesi noktalarınında olduğu açık. BlaBlaCar'ın özellikle Rusya'da yakaladağı keskin büyüme ivmesini Hindistan'da yakalayıp yakalamayacağını göreceğiz.

Aşağıda Girişim Ofisleri Avrupa'da programında yer verdiğimiz BlaBlaCar'ın Paris'teki ofisinde şirkette COO'luk görevini sürdüren Nicolas Brusson ile yaptığımız röportajı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.