Snapchat, 2014'ü 486 milyon dolar yatırım ve minimum 10 milyar dolar değerlemeyle kapattı

Snapchat, 2014'ü 486 milyon dolar yatırım ve minimum 10 milyar dolar değerlemeyle kapattı

Snapchat'in 2014 yılı boyunca farklı zamanlarda gündeme gelen ancak söylenti olmaktan öteye gidemeyen yatırım haberleri sonunda netleşti. Şirketin 31 Aralık'ta Securities and Exchange Commission'a (SEC) ilettiği bildirim, Snapchat'in 2014 yılını 485,6 milyon dolar yatırımla kapattığını gösteriyor. Belgede yatırımcıların kim olduğuna dair bir detay yok ancak turun 23 farklı yatırımcının katılımıyla gerçekleştiği notu dikkat çekiyor.

Snapchat'in 2014 başında DST'den 7 milyar dolar ve ardından Kleiner Perkins'ten 10 milyar dolar değerlemeyle yatırım aldığı haberiyle birleştirirsek, yatırım puzzle'ı kısmen tamamlamış oluyoruz. Zira, 485,6 milyon doların turun tamamı mı, yoksa kapatılan yatırım miktarı mı olduğunu da henüz bilmiyoruz. Değerleme konusundaki bilgi de henüz doğrulanmasa da 10 milyar doların Snapchat'in minimum değerlemesi olduğunu söyleyebiliriz. TechCrunch ve Bloomberg'ün konuyla ilgili haberlerinde geçen ortak iki yatırımcı Kleiner Perkins ve Yahoo. Bu, şirketin sene içinde Alibaba yatırım söylentileriyle gündeme gelişini de açıklıyor, zira görüşmeler bu şekilde başlamış ve Yahoo'nun katılımıyla sonlanmış olabilir.

images Aylık aktif kullanıcı sayısının 100 milyonu bulduğu söylentileri geçtiğimiz yıl sonuna kadar giden Snapchat'in bugüne kadar bu sayıyı katlamış olması büyük olasılık. Zira, Snapchat son dönemin en hızlı büyüyen sosyal ağlarından biri. 2013 yılının Eylül ayında günde 350 milyon fotoğrafın paylaşıldığı Snapchat, Mayıs 2014'te bu sayının 700 milyon adet olduğunu duyurmuştu.

App Annie istatistiklerine göre Snapchat Türkiye uygulama mağazalarında 2014 yılının en popüle fotoğraf ve video uygulamalarından biriydi.

snapchat türkiye

Snapchat, uygulamasındaki ilk reklamları geçtiğimiz Ekim ayında göstermeye başlamıştı. Ortak hikaye oluşturma formatı Our Stories ile bir başka gelir kanalını aralayan Snapchat, geçtiğimiz Kasım ayında Snapcash ile uygulama içinde para transferini mümkün hale getmişti.

Snapchat'in özellikle gençler arasındaki popülerliği ve farklı gelir kanalları geliştirmesi, bugüne kadar güvenlik ve itibar gibi önemli konularda notunu zayıflatan gelişmelere rağmen,uygulamasına  ilginin sürmesini sağlıyor. Kesinleşen yatırım haberi, Snapchat'in birçokları için zor geçen 2014 yılının kazananlarından biri olduğunu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.