Fotoğrafçılığın merkezi olmayı hedefleyen yeni bir girişim: FotoFes.com

Fotoğrafçılığın merkezi olmayı hedefleyen yeni bir girişim: FotoFes.com

Hem fotoğraf makineleri hem de fotoğraf sanatı artık günlük hayatımıza çok daha yakın konumlanıyor. Mobil fotoğrafçılığın gelişimi, dijital fotoğraf makinelerinin artık son tüketici için daha kolay erişilebilir olması fotoğrafa olan ilgiyi kesinlikle gözle görülür şekilde artırdı. Biz de yurtdışında örneklerine rastladığımız fotoğraf eğitimi platformu, fotoğraf paylaşım platformu gibi farklı yerli örnekleri bugüne dek sizlerle paylaşmıştık. Şimdi bu örneklere bir yenisi ekleniyor ve FotoFes.com, çok daha geniş bir açıdan bakarak fotoğrafçılığın merkezi olmayı hedefleyen bir platform olma amacıyla karşımıza çıkıyor.

Bundan 3 yıl kadar önce bir röportaj yaptığımız Güney Afrika'lı girişimci Jo-Pierre Lerm'in kurucu ortağı olduğu bu yeni girişim hakkında kendisinden detaylı bilgiler aldık. FotoFes'in kurucu ortağı Lerm'in hikayesi de bir hayli ilginç. 4 yıl önce şirketini satarak Cape Town'dan İzmir'e taşınan bir girişimci olan Jo-Pierre Lerm, Fotofes.com'un diğer kurucu ortağı olan Kadir Avcı ile de Türkiye'ye taşınmadan önce tanışıyor.

FotoFes.com fikrinin ortaya çıkması ve kırılma anı aslında her iki kurucu ortağının da fotoğrafçılığa karşı tutkulu olması. Hem Avcı hem de Lerm'in aynı zamanda girişimcilik kültürüne sahip olması, fotoğrafçılık hobilerini de FotoFes.com'a yansıtılması konusunda faydalı olmuş. Kendileri de fotoğraf çekerken, fotoğraf sanatına daha çok yakınlaştıklarını söyleyen Lerm, tanıştıkları fotoğrafçılardan Fotofes'te kullanacakları önemli istatistikler çıkardıklarını da aktarıyor. Türk fotoğrafçıların online bir toplulukla neler görmekten hoşlanabilecekleri ile ilgili de fotoğrafçılardan bilgi alan Fotofes bu dinamikleri de göz önünde bulundurmuş.

fotofes-com

Fotoğrafçılar, FotoFes.com'a kayıt olarak kendi portfolyolarını oluşturabiliyor. Sitede farklı fotoğrafçıların farklı çalışmalarına göz gezdirmek mümkün. Bu aynı zamanda fotoğrafçıların kendilerini göstermelerini sağlıyor, işveren ajanslarla fotoğrafçıları da bir araya getiren bir platform olması da önemli bir artı. Sitede bulunan makaleler bölümünde fotoğrafçılıkla ilgili bazı içerikler yer alıyor. Dükkan bölümünde ise, kullanıcılar fotoğraf makineler, lensler veya aksesuarları için ilan verebiliyor. Yani Fotofes aslında içinde bir de pazaryeri barındıran büyük çaplı bir girişim.

FotoFes'in şu anda 2 tam zamanlı çalışanı bulunuyor, serbest çalışan kişiler ve projeye inana arkadaşlar da Fotofes'te önemli bir rol oynamış. Lerm'den aldığımız bilgilere göre Fotofes'in amacı fotoğrafı merkeze alan, harika fotoğrafların, yazıların ve etkinliklerin bir araya geleceği online bir topluluk haline gelmesini sağlamak. Yine aldığımız bilgilere göre FotoFes.com'un gelecek güncellemelerinde fotoğraf okulları, fotoğraf yarışmaları ve modeller için bir modül eklenecek.

Henüz bir mobil uygulaması bulunmayan FotoFes, ileride bir mobil uygulama da hazırlamak istiyor. Lerm'den aldığımız bilgilere göre kendi öz kaynaklarıyla kurulan şirket oldukça genç ve yakın gelecekte hedeflediği bir büyüme var. Kısacası FotoFes, yatırım konusunda da gelecek tekliflere açık olduğunun sinyallerini veriyor. Ücretsiz olarak da üye olunabilen FotoFes'te, farklı üyelik seçenekleri de bulunuyor. Gelir modelini de belirleyen bazı üyelik tipleri ücretli ve fiyatları alacağınız hizmet türüne göre 8 TL ile 75 TL arasında değişiyor.

FotoFes'in kapısı fotoğrafla ilgisi olan amatör ya da profesyonel herkese açık. İçindeki portfolyo ağını, dükkan ve içerik gibi alanları da düşündüğümüzde FotoFes bu geniş alanlarda başarılı bir girişim örneği olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.