2014 yılında Silikon Vadisi'nde yapılan en büyük 10 yatırım

2014 yılında Silikon Vadisi'nde yapılan en büyük 10 yatırım

uber logo2014 biterken yıllık analizlerin sayısı giderek artıyor. CB Insights'ın bu bakışla hazırladığı yeni analizi de Silikon Vadisi ve ABD'nin diğer teknoloji merkezlerinde imzalanan en büyük yatırımlarını gözler önüne seriyor.

Silikon Vadisi'nin lideri Uber

2014 yılında 5.57 milyar dolarlık yatırım anlaşmasının imzalandığı Silikon Vadisi'nde özel araç ve taksi çağırma girişimi Uber ilk sırada geliyor. İki kez 1.2 milyar dolar tutarında yatırım alan ve Türkiye'ye de adım atan Uber'i, 900 milyon dolar yatırım alan Cloudera ve 475 milyon dolar yatırım alan AirBnB takip ediyor.

cb insights silikon vadisi yatirim girisimPalantir Technologies, Dropbox, TangoMe, SurveyMonkey, Uber'in kanlı bıçaklı rakibi Lyft ve Pure Storage Silikon Vadisi'nde bu tıl en yüksek yatırım anlaşmalarını imzalayan girişimler oalrak tarihe geçiyor.

New York'ta medya ve sağlık girişimleri revaçta:

CB Insights, geçtimiz günlerde 355 milyon yatırım alan paylaşımlı ofis girişimi WeWork'ü teknoloji yatırımları arasına almamış ama New York medya ve sağlık tarafındaki yatırımlarıyla adından söz ettiriyor.

Vice Media, 250 milyon dolarlık 2 büyük yatırım alırken, sağlık hizmetleri teknolojileri geliştiren Flatiron Health 130 milyon doların üzerindeki yatırım anlaşmasıyla diğer girişimlerin önüne geçiyor.

Listelenen en küçük yatırım 29.1 milyon dolar

CB Insights, yıl sonu analizinde Massachusetts, Texas ve Pasifik-Kuzeybatı bölgesindeki yatırımları da listelemiş. Tablo genel olarak ABD'nin teknoloji ve finansal anlamda ne kadar hareketli olduğunu ortaya koyuyor. Listelenen en küçük yatırımın 29.1 milyon dolar olması ise Türkiye gibi gelişen pazar girişimcileri için oldukça çekici görünüyor.

Diğer yandan hem bu liste, hem de 1.2 milyar nüfuslu Hindistan'da teknoloji girişimlerinin bu yıl 4 milyar dolar yatırım toplaması, Silikon Vadisi'nin tek başına ne kadar değerli olduğu bir kez daha gösteriyor.

cbinsights silikon vadisi yatirim girisim

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.