Cloudera, çoğunluğu Intel'den olmak üzere toplam 900 milyon dolar yatırım aldı

Cloudera, çoğunluğu Intel'den olmak üzere toplam 900 milyon dolar yatırım aldı

cloudera logoDünyaca ünlü Hadoop yazılımının sağlayıcısı Cloudera'nın geçtiğimiz haftalardan bu yana yatırım alacağına dair söylentiler dolaşıyordu. Sonunda Cloudera bu söylentileri doğruladı ve toplam 900 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırımın 160 milyon doları T. Rowe Price girişim sermayesinden, geri kalan 740 milyon dolarlık kısmı ise Intel'den geliyor.

Intel'in Cloudera'nın yüzde 18'ine sahip olmasını sağlayan anlaşma, yatırımcıların büyük veriye duydukları ilginin arttığının da göstergesi. 2008 yılında Facebook, Google ve Yahoo’dan 3 mühendisin kurduğu şirket, 2012 yılı sonunda 65 milyon dolar yatırım almıştı. Palo Alto merkezli Cloudera, aldığı bu son yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 1 milyar doların üzerine çıkarmış oldu.

Cloudera'nın bu hamlesinin ardında yakın rakibi, Hortonworks'ın yakın zamanda aldığı 100 milyon dolar yatırım olduğu yorumları yapılıyor. Bunun yaınında Cloudera'nın halka açılacağına dair beklentiler de mevcut.

Merkezinde Hadoop isimli büyük veriler üzerinde çalışma konusunda öne çıkan bir yazılım bulunan Cloudera, temel olarak müşterilerine bu yazılımı daha kolay kullanma imkanı veriyor. Hadoop’un ne kadar popular olduğunu anlatmak için kendisini kullanan bazı şirketleri yazmak gerekirse: Amazon, Yahoo, Ebay, Facebook, Last.fm, Twitter ve Hulu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.