Twitter'dan Facebook'a Hashtag'in tarihi [infografik]

Twitter'dan Facebook'a Hashtag'in tarihi [infografik]

Diyez işaretine (#) kimilerimiz müzik bilgisiyle, kimilerimizse telefonda gördüğü için aşinayız. Diyez, internetin ilk mesajlaşma uygulamalarında kullanılmasının ardından, sosyal medyada yaygınlaşmasıyla birlikte bambaşka bir anlama büründü. Hashtag olarak Türkçe'ye giren kelime aslında başındaki diyez ile birlikte bir etiket tanımlamasını oluşturuyor.

Twitter'ın 2007'de ilk defa kullanmaya başladığı Hashtag'in 2011 Ocak'ta Instagram'ın desteklemesiyle, Facebook'unsa 2013 Haziran'da  servis olarak sunmasıyla devam eden sürecini Offerpop infografik haline getirmiş. İnfografik şu sıralar ülkemizden erişim mümkün olmaması bir yana, Twitter'ın Hashtag'i kaldırmayı planladığını da düşündüğümüzde belki de tarih olacak Hashtag'in 6 yılının biyografisi olmuş.

Twitter'da Ağustos 2007'de ilk defa kullanılmasının ardından Kaliforniya'da Ekim'de meydana gelen bir yangınla ilgili bilgilere #sandiegofire etiketiyle ulaşılmış. Hashtag'in önemini daha yakından gösteren toplumsal olay aslında Twitter'ın günümüzde yaygınlıkla kullanımın adeta temelini oluşturmuş.

İnfografik Twitter'ın 2012 Haziran'da Hashtag odağında reklamı, Vine'ın ardından Flickr'ın desteklemesiyle devam ederken, Twitter Hashtag'den de aldığı güçle halka arza gittiğini belirterek son buluyor. Hashtag kullanımında mobil kullanıcıların yüzde 70'i oluşturduğu belirtilirken, Hashtag'li tweetlerin yüzde 50 daha fazla retweet aldığı da paylaşılmış.

İnfografiğin tamamını aşağıda bulabilirsiniz;

Hashtag-Infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.