Ofisler için paylaşım ekonomisi girişimi WeWork, 355 milyon dolar yatırım aldı

Ofisler için paylaşım ekonomisi girişimi WeWork, 355 milyon dolar yatırım aldı

Uber'in yolculuk ve Airbnb'nin konaklama endüstrilerinde sağladığı dönüşümü, ofisler için benzer bir ölçekte yapabilecek girişimin WeWork olduğu resmileşti. Ofisleri paylaşıma açan WeWork, 5 milyar dolar değerlemeyle, 355 milyon dolar tutarında yatırım aldı. T. Rowe Price'ın bazı fon ve hesapları, Wellington Management müşterileri ve Goldman Sachs'ın liderlik ettiği tura, WeWork'un halihazırda yatırımcısı olan J.P. Morgan, Harvard Management ve Benchmark katıldı.

2010 yılında faaliyetlerine başlayan girişim, bugün aralarında Chicago, Washington, Londra, Amsterdam ve Tel Aviv'in olduğu dokuz şehir ve 32 bölgede faaliyet gösteriyor. Bugün 15 binin üzerinde kayıtlı üyeye ulaştığı belirtilen WeWork, bulunduğu bölgelerdeki ofisleri, yeni kurulan girişimler için paylaşımlı olarak tekrar kiralıyor.

Müşterilerine İnsan Kaynakları (İK), müşteri ilişkileri yönetimi gibi operasyonlar konusunda destek veren WeWork, Shopify, Uber, Amazon Web Services ve ZenPayroll gibi çok sayıda iş ortağıyla çalışarak, müşterilerine fayda sağlamayı amaçlıyor.

wework-2

Bu özet, WeWork'un tipik bir ofis paylaşım girişimi olduğunu düşündürdüyse, bunda haksız sayılmazsınız. Zira WeWork teknolojiyi kullanmasıyla söz konusu girişimlerden ayrılıyor ve sağladığı fayda yönünden bir paylaşım ekonomisi girişimi olduğu düşünülüyor. WeWork, Uber ve Airbnb'den farklı olarak girişimler için ofisleri kendisi kiralıyor.

Buna karşın WeWork'ün mobil uygulaması ofis kiralamak isteyen girişimler için uluslararası bir rehber niteliği taşıyor. Bundan daha da önemlisi WeWork ofislerindeki etkinliklerle ilgili bilgilerin paylaşılmasını sağlayarak, girişimin bir profesyonel ağ haline gelme amacını destekliyor.

Bu amaçla yakın zamanda kendi profesyonel ağı WeWork Commons'ı açan WeWork, girişimcilerin birbiriyle bağlantı kurmasını, kiralık ofisler hakkında bilgi almasını ve varsa sırada önde gitmesini sağlıyor.

Yeni yatırım, girişimin uluslararası açılımına hız vermesini amaçlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.