Kaybedenler kulübüne giren Secret, Yik Yak benzeri özelliklerle yenilendi

Anonim mesajlaşma uygulamalarının son galibinin YikYak olduğunu gösteren yatırım turuyla ilgili haberimizde Secret'ın gözden düşüşünden de bahsetmiştik. Toplam 35 milyon dolarlık yatırımla 2014'e hızlı başlamış olsa da Secret, bu başarısını ancak bir süreliğine genele yaydı ama sürdürmeyi başaramadı.
Kaybedenler kulübüne giren Secret, Yik Yak benzeri özelliklerle yenilendi

Anonim mesajlaşma uygulamalarının son galibinin YikYak olduğunu gösteren yatırım turuyla ilgili haberimizde Secret'ın gözden düşüşünden de bahsetmiştik. Toplam 35 milyon dolarlık yatırımla 2014'e hızlı başlamış olsa da Secret, bu başarısını ancak bir süreliğine genele yaydı ama sürdürmeyi başaramadı. Birçoklarının merakla indirdiği Secret uygulaması yavaş yavaş telefonlardan silinmeye, yerini başka anonim mesajlaşma uygulamalarına bırakmaya başladı.

Oyunda kalmak isteyen Secret, geriden gelenlerin yaptığı gibi, "kazanan"ların özelliklerini adapte ederek bir kez daha deniyor. Baştan sona yenilenen uygulamasıyla dün lansmanı yapılan Secret'ın logosundan mottosuna ve kullanım şekline kadar bütün özellikleri değişti. Hatta o kadar ki birileri size uygulamanın Secret olduğunu söylemezse, onu bir başka anonim mesajlaşma uygulamasından ayırmanız oldukça zor.

secrte yeni app

Daha sade ve yalın bir görünüme kavuşan Secret'ta konum bazlı olarak paylaşımların gösterildiği zaman akışı Yik Yak'a benzerliğiyle dikkat çekiyor. Bununla birlikte yeni uygulamanın eski Secret'ın hakaret ya da cinsel içerikli paylaşımların ağırlığından kurtularak hafiflediğini de görüyorsunuz. Paylaşımlar (yine Yik Yak gibi) daha gündelik ve eğlenceli yeni Secret'ta. Bu kimlik, yenilenen logo ve tasarım konseptiyle pekiştiriliyor. Eklenen yeni bir özellikse paylaşımınıza yorum yapan kişilerle anonim olarak chat yapabiliyor olmanız.

Secret'ın geriden ve oldukça iddiasız gelişi anonim mesajlaşma uygulamaları pazarının hala çok kaygan bir zeminde olduğunu gösteriyor. Hassas içeriklerin paylaşılması, kullanıcıların mağduriyeti gibi konular hem kazanan hem de kaybeden uygulamaların ortak sorunları arasında.

Medium'da yeniliği duyurduğu "It is a curious world" ("Dünya ne ilginç" diye  çevirebiliriz) başlıklı paylaşımında 2014'ün kendileri için yaban bir yıl olduğunu söyleyen Secret ekibi, 2015 için çok heyecanlı olduklarını söylüyorlar. Dünya gerçekten ilginç ama rüzgar kendi lehine eserken durumdan faydalanamayan Secret için, vakit çoktan geçti gibi görünüyor.

Yatırımcılar tarafında ise anonim sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamalarına ilgi devam ediyor. Bunun son örneği ise P2P network üzerinden internetsiz anonim mesajlaşma uygulaması Firechat'in geliştiricisi Open Garden'ın aldığı 10,8 milyon dolarlık yatırım oldu. Yatırım Firechat'in özellikle Asya Pasifik'te yaygınlaşmasına kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.