Restoran keşif uygulaması Zomato, İtalyan Cibando'yu satın aldı

Restoran keşif uygulaması Zomato, İtalyan Cibando'yu satın aldı

Restoran arama servisi Zomato, aldığı üst üste yatırımlarla adını duyurmuş ve geçtiğimiz yıl aldığı 37 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de ve birkaç ülkede daha Zomato markasıyla faaliyet göstermeye başlamıştı.

Geçtiğimiz ay 60 milyon dolarlık yatırım daha alan Zomato'nun, bu büyük yatırımı da yeni ülkere girişte kullanmaya başladığını söylememiz mümkün çünkü Zomato, yıl kapanmadan bir satın alma anlaşması yaptığını duyurdu. Satın alma rakamı belli olmayan anlaşmaya göre İtalya'nın farklı kentlerinde tam 82 bin restoranı listeleyen Cibando.com, artık Zomato'nun oldu.

Zomato, İtalya için farklı bir strateji ile izledi ve kendi adıyla girmek yerine bir satın alma taptı. Önümüzdeki 2 yıl boyunca da İtalya operasyonlarına 6 milyon dolar civarında para yatıracağını söyleyen Zomato, Cibando'nun tüm üyelerini ve içeriklerini de bünyesine katmış oldu.

Cibando ofisinde şu anda çalışan 10 kişi, bundan böyle birer Zomato çalışanı olacak ve şirketin İtalya operasyonu önümüzdeki üç ayda 30-40 kişiye ulaşacak. Roma ve Milano kentlerinde de büyüme hedefleyecek şirket, İtalya'daki etkinliğini artırmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.