36 milyon dolar yatırım alan Mesosphere, veri merkezinizi büyük bir bilgisayara dönüştüren işletim sistemini tanıttı

36 milyon dolar yatırım alan Mesosphere, veri merkezinizi büyük bir bilgisayara dönüştüren işletim sistemini tanıttı

Yeni nesil bulut bilişim girişimi Mesosphere, kendisini sanallaştırmanın evriminde bir sonraki halka olarak tanımlıyor. Bu iddiasını doğrular nitelikte, Mesosphere aralarında Khosla Ventures ve Andreessen Horowitz'in olduğu bir grup yatırımcıdan 36 milyon dolar değerinde ikinci tur yatırım aldığını duyurdu. Bundan daha da önemlisi şirket, "dünyanın ilk veri merkezi işletim sistemi" diye nitelediği Mesosphere DCOS'i tanıttı.

Uygulama ve servislerin çalışmasını, ölçeklenmesi basit ve akıllı telefonunuzdan uygulama açmak kadar kolay getirme iddiasındaki işletim sistemiyle Mesosphere, Google, Facebook ve tam anlamıyla Twitter gibi şirketlerin sunucularında kullandıkları otomasyon sistemini daha geniş kitleler için erişilebilir hale getirmek istiyor. Yazılım halihazırda Twitter, HubSpot ve Airbnb gibi şirketler tarafından kullanılıyor.

mesosphere

Açık kaynaklı Apache Mesos tabanlı işletim sistemi, veri merkezindeki tek bir sunucu yerine bütün bir veri merkezini tek bir sanal makine gibi kontrol etmenizi sağlıyor. Açık (public) veya gizli (private) bulut hizmetlerinde kullanılabilen Mesosphere DCOS, sis tem yöneticilerinin üçüncü parti ya da kendi geliştirdikleri veri merkezi servislerini tek satır yüklemeyle çalıştırmalarına izin veriyor.

Mesosphere DCOS, komut satırından veya kütüphaneden gerekli kaynakları, komut satırına sürükleyip bırakmanızı sağlayan bir grafik arayüzden kontrol edilebiliyor. Mesosphere, bu kullanıcı arayüzünü geliştirmek için yakın zaman New York'tan H1 Studios girişimini satın almıştı.

Mesosphere Apache Cassandra, Apache Kafka, Apache Hadoop, Apache YARN, Apache HDFS, ve Google'ın Kubernetes'i gibi popüler uygulama veri merkezi servislerini destekliyor. Sistemin en önemli iddiası ise farklı sistemlerle çalışmak zorunda olan geliştiriciler için otomasyonu oldukça kolaylaştırması. Kaynak paylaşımı ve hata düzeltme gibi konularda, örneğin gecenin bir vaktinde sunucunuz hata verdiğinde sistem yöneticilerinin sorunu çözmek için sabahlamasına gerek kalmıyor, Mesosphere hatalı sunucunun iş yükünü otomatikman bir diğer sunucuya atıyor.

Son turla birlikte bugüne kadar aldığı yatırım miktarını 48,8 milyon dolara çıkaran Mesosphere, ürün ve hizmetlerini önümüzdeki yıldan itibaren satışa sunacak. Girişimin bu konudaki en önemli avantajı ise arkasındaki açık kaynak desteği.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.