Armut.com 2015'te 'hemen rezervasyon' sistemiyle büyümek istiyor

Armut.com 2015'te 'hemen rezervasyon' sistemiyle büyümek istiyor

armut.com hizmet temizlik siparisiHizmet sektörüne özel teklifli modelle giriş yapan armut.com, ev temizliği kategorisinde denemeye başladığı 'hemen rezervasyon' sistemini devreye alarak 2015 yılında daha hızlı büyümek istiyor.

Çeşitli alanlarda hizmet almak isteyenlerle hizmet verenleri (ustaları) buluşturan armut.com, 2012 yılında ücretsiz teklif toplama modeliyle çalışmaya başlamıştı. Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana ev temizliğinde test edilmeye başlanan "hemen rezervasyon" sistemi ise bugün itibariyle kullanıma açıldı ve temizlik kategorisinde fiyat teklifi beklemeden hızlı ve kolay bir şekilde hizmet alınmasını sağlıyor.

armut.com İş Geliştirme Müdürü Elif Baş'tan aldığımız bilgiye göre hızlı ve kesin hizmet almak isteyen kullanıcılar 'hemen rezervasyon' sistemini talep etmiş ve armut.com bu çağrıya kulak vermiş. Artık hangi sıklıkla ve kaç saat hizmet istediğini ileten kullanıcılar da saati 17 TL’den başlayan fiyatlarla temizlik hizmeti almaya başlamış.

armut.com hizmet temizlik siparisi230 bin aktif kullanıcı

Bugüne kadar armut.com üzerinden 2.700’den fazla temizlik işi tamamlandığını söyleyen Elif Baş, aktif kullanıcı sayısının 230 bin olduğunu, bunların da 40 bininin hizmet veren (usta) olduğunu ekliyor. Hemen rezervasyon sistemi şimdilik sadece temizlik kategorisinde ve İstanbul’da geçerli ama yılbaşından sonra Ankara'ya ve İzmir’e de bu özelliğin açılması planlanıyor.

Bu yılın başında Hummingbird Ventures'dan yatırım alan armut.com, işleri büyüteceğinin sinyallerini vermişti. Hızlı rezervasyon sistemi sınırlı şekilde geçerli olsa da diğer kategorilere uygulanması ve armut.com'un büyümesini hızlandırması pekâla mümkün görünüyor.

Hemen ekleyelim; bu yeni sistemden yüzde 20 indirimle faydalanmak isteyen Webrazzi okuyucuları ''wbrozel" indirim kodunu kullanabiliyor.

İnternetin hizmet sektörüne etkisi

Hizmet sektörünün internet üzerinden daha geniş kitlelere hitap etmesi son bir kaç yıla kadar her ustanın kendi sitesini oluşturması şeklinde ilerliyordu ancak son yıllarda bu durum armut.com gibi pazar yerlerine kaydı.

2012'de TC Disrupt'ın büyük ödülünü internetten oto tamircisi çağırmaya bir girişimin kazanması yeni dönemin en belirgin örneklerinden biriydi. Sahibinden.com'un da dahil olduğunu bu pazar, ülkemizde gel-gitler de yaşıyor ama ne kadar büyüyeceğini görmek için hızlı rezervasyon gibi farklı modellere ve biraz zamana ihtiyaç var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.