TC Disrupt'ın 50.000 dolarlık ödülü araba tamircilerine gitti

TC Disrupt'ın 50.000 dolarlık ödülü araba tamircilerine gitti

Başlıkta bir hata yok. TechCrunch'ın ses getiren etkinliği Disrupt'ta en iyi girişim online otomobil tamir hizmeti veren YourMechanic.com oldu.

Kısaca bashetmek gerekirse YourMechanic.com, web sitesi ve mobil uygulamasıyla istediğiniz noktada arabanızın herhangi bir sorununu gidermenizde size yardımcı oluyor. Basit ve önemli sorunlar için kapınıza kadar gelen girişim, özellikle uygun fiyatlı bir hizmet verdiğinin altını çiziyor.

Daha önce tamirat işlerinin İngiltere'de ciddi para kazandırdığını duymuştum. Teknolojik ilerleme bu tür el becerisi isteyen meslekleri arka planda bırakıyor ve azalan sahada işe biçilen değer artıyor. Belki de bu sebeple Your Mechanic şimdiden 1.8 milyon dolar yatırım toplamayı başarmış bile.

Yatırımcılar arasında Y Combinator, Yuri Milner, Andreessen Horowitz ve CrunchFund gibi dikkat çeken isimler var. Your Mechanic'in araba sahiplerinin ihtiyaçlarına uygun ürün satışı yapabilmesi de yatırımcılar için ciddi bir potansiyel ifade ediyor olmalı.

TC Disrupt'ın fiziksel hayattan internete taşınan bir hizmet girişimine birincilik ödülü vermesi de dikkate ve bence takdire değer. Bu arada jüride ki isimlerin Mike Arrington, Roelof Botha, Chris Dixon, Eric Eldon, David Lee, David Sacks ve artık Yahoo'nun CEO'su olan Marissa Mayer olduğunu paylaşalım.

Diğer finalistler

TC Disrupt'ta sahneye çıkan onlarca girişimden finale kalan 7 girişimden diğer 6'sı ise şunlar;

  • Expect Labs: Şu an için Mindmeld adlı bir iPad uygulamasıyla sunulan Expect Labs teknolojisi, görüntülü konuşmaların içeriğini çözerek gerekli döküman ve medya unsurlarını elinizin altına getiriyor.
  • Gyft: Mobil tabanlı bir hediye kartı uygulaması. Fiziksel hediye kartlarının 100 milyar dolarlık pazarına göz dikmiş durumda.
  • Lit Motors: Finale kalan en dikkat çekici girişimlerden biri de 2 tekerlekli bir elektrikli araç Untippable C-1 oldu. Kesinlikle göz atmalısınız.
  • Prior Knowledge: Geliştiriciler için öngörü yeteneğine sahip bir veritabanı sunuyor. Gerçek hayatın karmaşık verilerini işleyerek daha akıllı uygulamalar geliştirilebileceğini vaadediyor.
  • Saya: Mobil cihazlar için bir sohbet uygulaması olan Saya, gelişmekte olan ülkelerde ve alt seviye telefonlarda yayılmak istiyor. Bunun için de birebir ve grup sohbeti, harita tabanlı sohbet ve Facebook sohbet özelliklerini bir araya getiriyor. Şu anda Saya uygulamalarıyla günde 10 milyar mesaj gönderiliyor.
  • Zumper: Zumper'in hedefi size yeni dairenizi bulurken yardımcı olmak. Harita tabanlı kolay arama imkanını şimdilik San Francisco ve New York için sunuyor. Ve bana Eviniz.com'u hatırlatıyor.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.