Açık kaynaklı Gideros Mobile, Kickstarter kampanyasıyla Windows ve Mac'e adım atmak istiyor

Açık kaynaklı Gideros Mobile, Kickstarter kampanyasıyla Windows ve Mac'e adım atmak istiyor

gideros mobile game engine oyun gelistirme motoruSizlere 2012'de tanıttığımız ve şimdiye kadar 20 bin geliştiricinin kayıtlı olduğu Gideros Mobile, Android ve iOS platformlarından sonra Windows Phone, Windows/Mac masaüstü desteği için Kickstarter kampanyasıyla destek arıyor.

Lua programlama diliyle yazılan uygulamaların tek tuşla Eclipse ve Xcode çıktılarını veren Gideros Studio, etki alanını genişletmek için Windows Phone, Windows/Mac masaüstü uygulamalarını da desteklemek istiyor.

Kickstarter kampanyasında 3000 Pound yani 10 bin 500 TL gibi küçük sayılabilecek bir destek arayan Gideros Studio, şimdiden bunun altıda birini toplamış bile.

gideros studio game engine oyun gelistirme motoru Grafik tabanlı bir yapıda olduğu için kendini oyun geliştirme motoru olarak konumlandıran Gideros Mobile, Gideros Studio ile şimdiye kadar 500 oyun yayınlandığını açıklıyor. Mashballs, Game for Two, Cerebrus the Puppy gibi başarılı oyunların yanında yerli bir girişimcinin Gideros Studio ile geliştirdiği Crate Smasher'ı sizlere tanıtmıştık.

2011'de kurulan Gideros Studio, 2014'te açık kaynak dünyasına adım atmış ve artık geliştiricilerin çapraz platform uygulama geliştirilmesine odaklanıyor. Kickstarter desteği başarıyla sonuçlanırsa Windows Phone 8, Windows Store Apps (Windows RT tabletleri dahil), Windows masaüstü uygulamaları, Mac OS X masaüstü uygulamaları için gerekli altyapı desteği sağlanacak.

Gideros Studio'ya 1 Pound'dan başlayan rakamlarla destek olmak isterseniz kampanya sayfasını ziyaret edebilir veya bu haberi paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.