Eski Google çalışanı Chris Messina: Google Plus'ı anlamıyorum

Eski Google çalışanı Chris Messina: Google Plus'ı anlamıyorum

Aylar sonra yeni bir Google Plus haberiyle karşınızdayız ancak başlıktan da anlaşılacağı üzere bu haber de Google Plus'ın lehine değil. Zira 'hashtag'in mucidi olarak bilinen eski Google çalışanı Chris Messina, Google Plus konusunda ciddi itiraflarda bulundu.

Google Buzz ve Google Plus'ın geliştirilmesinde önemli roller alan Chris Messina'nın Google'dan ayrılmasının üstünden 450 gün geçmiş. Google'a tercih ettiği girişimden de ayrılan ve şu sıralarda kendi girişimini çıkarmaya hazırlanan Messina, Twitter'da başlayan eleştirisinin ardından Google Plus'ın kötü gidişatına dair bir blog yazısı paylaştı.

Messina, hem kullanıcılar hem girişimler hem de sektörel açıdan Facebook'un sosyal ağ pazarının tek sahibi olmaması gerektiğini ifade ediyor ama Google Plus'ın bu konuda sınıfta kaldığını da itiraf ediyor. Google Plus'ın Facebook'a rakip olmak konusunda başarısız ve vizyonsuz olduğunu bulan Messina, Google Plus'ı anlamadığını ve bunun da kendisini endişelendirdiğini söylüyor.

Google'ın tutucu ve geleneksel bir tavırla büyük bir fırsatı geri teptiğini düşünen Messina'ya göre kullanıcıların, daha iyi reklam hedeflemesi sunmaktan başka bir faydası olmayan yeni bir Facebook'a ihtiyacı yok.

Google Plus'ın eski tepe yöneticisi Vic Gundotra'nın görevini bırakmasından sonra başa gelen David Besbris'in röportajına da değinen ve yetersiz bulan Messina, geleceğin dijital kimlik yönetimi, gizlilik ve veri kullanımı konusunda içini döküyor ve Google'ı eleştiriyor.

Her şeye rağmen Google'ın Facebook'a bir rakip olabileceğine de değinen Messina'nın bu eleştrileri Google Plus'ın hayalet kasaba olarak anılmasını ve insan faktöründen yoksunluğunu akıllara getiriyor. Google Plus için iyi bir yorum yapmak son zamanların en zor işi ama içerden ve yetenekli bir ismin bu konudaki eleştirileri durumun daha vahim olduğunu gösteriyor....

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.