The Wall Street Journal, Türkiye ve Almanya'dan çekiliyor

The Wall Street Journal, Türkiye ve Almanya'dan çekiliyor

Geçen yıl Nisan ayında açılan Türkiye pazarına açılan The Wall Street Journal, bağlı bulunduğu ana şirketi Dow Jones'tan yapılan açıklamayla Türkiye faaliyetlerini durduracağını duyurdu.

Türkiye ile birlikte Almanya'daki faaliyetlerinde de daralmaya gidecek olan The Wall Street Journal'ın Türkçe haber ajansı da internet sitesiyle birlikte kapatılıyor. Son çeyrekte haber ve bilgi hizmetleri birimi gelirlerinde %3'lük düşüş yaşayan WSJ'den yapılan açıklamada ana faaliyet alanlarına odaklanacakları paylaşılmış.

The Wall Street Journal editörü Gerard Baker konu hakkında, “Şu an yaptığımızdan daha fazlasını yapabilmek için ana faaliyet alanımız dışındaki alanlardaki çalışmalarımızı azaltmamız gerekiyor ki diğer amaçlarımıza doğru daha hızlı yol alabilelim. Journal’ın ABD’de hızlı şekilde büyüyebilmesi ana faaliyet alanımızın -dijital ve basılı – genişlemesi ve MarketWatch kitlesinin artmasına bağlı. Bu nedenle dikkatimizi ve yatırımlarımızı bu ürünlere odaklamamız gerekiyor,” diye konuştu.

Dünya çapında yaklaşık 5 bin civarında çalışanı olduğu belirtilen Dow Jones, Türkiye ve Almanya'daki faaliyet durdurmalar sonrasın 50-60 kişinin işine son verileceği paylaşılmış.

Türkiye'de WSJ'ın yayın yapmaya başlamasının pazara olan ilgiyi artıracağı yönünde yaptığımız yorum, şirketin ülkemizdeki operasyonunu durdurmasıyla tabii ki tam tersi şekilde etki yaratacaktır.  Yeni gelişmeler elimize ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.