Ödeme sistemleri girişimi iyzico, mypat'i satın aldı

iyzico'nun bu alanda etkin bir SaaS girişimi olmak için yola çıkan mypat.co'yu satın aldığını öğrendik ve vakit kaybetmeden detayları paylaşıyoruz.
Ödeme sistemleri girişimi iyzico, mypat'i satın aldı

iyzico mypat odeme sistemleri Ödeme sistemleri alanında Türkiye'nin başarılı girişimlerinden olan bir çok haberini paylaştığımız iyzico'nun bu alanda etkin bir SaaS girişimi olmak için yola çıkan mypat.co'yu satın aldığını öğrendik ve vakit kaybetmeden detayları paylaşıyoruz.

Eticarette alışverişi terk edenlerin oranını azaltma noktasında gerçek zamanlı ödeme sistemleri analitiği hizmeti sunan mypat'i sizlere Eylül ayında tanıtmıştık. Ekim ayında ücret tarifelerini açıklayan mypat'in yatırım alacağını tahmin ediyorduk ama bu aşamada örneğine fazla rastlamadığımız sektör içi bir satın alma gerçekleşti.

Bildiğiniz gibi iyzico da eticaret alanında hizmet veren bir ödeme sistemi yönetim platformu. Bu açıdan mypat'i bünyesine katması oldukça mantıklı ve erken adım atılması oldukça stratejik bir adım.

Ödeme sistemleri alanında tecrübeli isimler olan Barbaros Özbugutu ve Tahsin Isin tarafından 2012 yılında İstanbul’da kurulan iyzico, bu satın almayla mypat'i ve müşterilerini de bünyesine katmış oluyor. Aldığımız bilgilere göre şu anda mypat'i aktif kullanan 6 firma dışında entegrasyon bilgilerini paylaşan ve süreçte olan 40'a yakın firma bulunuyor.

'Yetenek satın alması'

Hakan Erdoğan'ın Mypat için tam zamanlı çalışan tek kişi olduğu düşünülürse bunu bir yetenek satın alması olarak da değerlendirmek yanlış olmaz. iyzico CEO’su Barbaros Özbugutu'nun ödeme sistemlerinde Türk Milli Takımı'nı kurmak yolunda ilerlediklerini söylemesi de tam olarak bu noktaya işaret ediyor.

Diğer yandan iyzico'nun 5000’i aşkın kayıtlı üye iş yeri bulunuyor ve e-ticaret girişimlerini daha kârlı kılmak adına artık daha büyük bir potansiyele göz kırptığını söyleyebiliriz. 212 Capital'in de katıldığı yatırım turunda 1 milyon euro yatırım alan iyzico'nun yeni yatırım haberlerini merakla bekliyoruz.

Son olarak Türkiye'de ödeme sistemleriyle ilgili tüm gelişmeleri konuşacağımız Webrazzi Ödeme Sistemleri Konferansı biletlerinin satışta olduğunu da paylaşmadan geçmeyelim. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.