iyzico, 212'nin de katıldığı turda 1 milyon euro yatırım aldı

iyzico, 212'nin de katıldığı turda 1 milyon euro yatırım aldı

E-ticaret şirketleri için ödeme sistemleri yönetim platformu sağlayan iyzico 1 milyon euro (2.9 milyon lira) yatırım aldı. Yatırımın 650 bin euro değerindeki kısmı, 212 tarafından; 350 bin euroluk bölümü de iyzico'nun mevcut Avustuyalı ilk tur yatırımcısı Pahicle Invest tarafından karşılandı.

iyzico tarafından yapılan açıklamada şirketin aldığı yatırımın; yerel ve global bir satış ekibi kurmak, yeni ödeme kurumu lisanslı çalışmalarına hız vermek ve yeni çözüm ve hizmetler geliştirmek için kullanılacağı paylaşılıyor.

iyzico CEO'su Barbaros Özbugutu da açıklamasında yeni yatırımın iyzico'nun büyümesine hız katacağını ve 212'nin Türkiye'deki bağlantı ve tecrübelerinden yararlanacaklarını söylüyor. Zira, 212 Kurucu Ortağı Numan Numan da yatırım turunun ardından iyzico'nun yönetim kuruluna katılıyor.

Nisan 2013'te Türkiye'de faaliyetlerine başlayan ve aynı yıl Haziran ayında 2.5 milyon lira yatırım alan iyzico'nun bu yatırım turunu kredi kartı saklama, abonelik sistemi ve iyzico Platform gibi yeni ürün geliştirmeleri izlemişti.

iyzico'nun bugünkü durumuyla ilgili aldığımız bilgiye göre şirket, geçen bir yıl içinde hızlı bir büyüme sağlamış. Zira iyzico'nun, bugün 3 bin 900 üzerinde kayıtlı iş yeri, 850'nin üzerinde de aktif üye iş yeri bulunuyor. Bu şirketler arasında IBM, Metro Grossmarkt, Michelin gibi global markaların yanı sıra Siberalem, Modanisa, Armut, Evebirilazım ve Paraşüt gibi internet girişimleri yer alıyor.

iyzico'dan aldığımız bilgiye göre, şirketin bugün İstanbul'da 14 kişilik bir ekibi var. Buna ek olarak da Hindistan'da 6 adet yazılımcıyla çalışıyor. iyzico, İstanbul'daki ekibini, yıl sonuna kadar 25 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Yeni yatırım turuyla iyzico'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 5.4 milyon liraya yükselmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.