İspanyol Paravion, Turkcell'in seyahat asistanı Bavul.com'u satın aldı

İspanyol Paravion, Turkcell'in seyahat asistanı Bavul.com'u satın aldı

2011 yılında Turkcell'in kişisel seyahat asistanı olarak sizlere tanıttığımız Bavul.com, İspanyol online seyahat acentası Paravion.es tarafından satın alındı. Eylül ayı sonunda kullanıcı sözleşmesinin güncellenmesiyle farkettiğimiz bu gelişmeyi Turkcell tarafından aldığımız açıklamayla kesinleştirmiş bulunuyoruz.

Tüm hizmetler Paravion'a devredildi

Aldığımız bilgiye göre şimdiye kadar Turkcell'in iştiraklerinden Turktell Bilişim tarafından işletilen Bavul.com ile ilgili tüm hizmetler Paravion Turizm ve Danışmanlık Ticaret Ltd. Şti. tarafına devredilmiş. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu satın alma sebebiyle Bavul.com'un kullanıcı sözleşmesi ve gizlilik politikası buna uygun olarak yenilenmiş. paravion ucak bileti hotel rezervasyonu

Paravion'un Türkiye operasyonu

2005 yılında kurulan ve İspanyol yatırım şirketi GED Capital'in desteklediği Paravion bir online turizm acentası olarak Avrupa'nın birçok ülkesinde hizmet veriyor. Pavalion'un Türkiye operasyonunun ise Bavul.com ile başladığını öğrendik ki Geztoz.com'un Bavul.com üzerinden çalışan bir Paravion girişimi olduğunu Paravion'un sitesi üzerinden görebiliyoruz.

Bavul.com gibi hem uçak bileti hem de otel rezervasyonu konusunda hizmet veren Paravion'un Bavul.com için girdiği bir iş ilanı da göze çarpıyor.

Turkcell rotayı diğer alanlara çevirmiş

Satın alma konusunda herhangi değer açıklaması olmadı ama aldığımız bilgilere Bavul.com üyeleri şimdiye kadar 77 milyon km'den fazla yolculuk yapmış. 2012 yılında Bavul.com kullanıcılarının 65 milyon km'den fazla yol katettiği düşünülürse, Turkcell'in 2013 ve 2014'te Bavul.com'un üzerine fazla düşmediğini ve rotayı diğer alanlara çevirdiğini söyleyebiliriz. Bu noktada Turkcell'in kısa süre önce Fizy'yi Turktell bünyesine kaydırdığını belirtmekte fayda var.

Tek SMS ile rezervasyon, en uygun uçak bileti fiyat bildirimi gibi özellikleriyle ilk çıktığında oldukça beğendiğim Bavul.com'un önümüzdeki dönemde tüm pazara hitap ederek daha hızlı büyüyeceğini düşünüyorum. Özellikle mobil tarafta avantajlı olan Bavul.com'un pazardaki dengeleri nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.