Talentlink.me en iyi yazılımcıları seçip en iyi iş ilanlarıyla buluşturuyor

Talentlink.me en iyi yazılımcıları seçip en iyi iş ilanlarıyla buluşturuyor

en iyi yazilimci is ilanlari talentlink.me logoWeb Summit 2014'te oldukça farklı ve ilgi çekici girişim kendilerini tanıtma şansı buluyor. Bunlardan biri de yazılım geliştiricileri direkt olarak yenilikçi şirketlerle buluşturan Talentlink.me.

Kristjan M. Gunnarsson ve Stefan O. Einarsson tarafından kurulan girişim, kendini bir 'yetenek satın alma' platformu olarak tanımlıyor. En iyi yazılımcıları seçerek, onların karşısına Avrupa'nın en iyi iş fırsatlarıyla buluşturuyor.

Geliştirici profillerini değerlendirmeden geçiren Talentlink.me, başvuruların sadece yüzde 5'ini platforma dahil ettiğini söylüyor ve bu konuda hem geliştiricilere hem de şirketlere ne kadar ciddi oldukları konusunda gereken mesajı veriyor. en iyi yazilimci is ilanlari

Şirketleri ücretlendiriyor, yazılımcıları ödüllendiriyor

Yazılımcılar profilleri üzerinden yeteneklerini sergilerken, şirketler de kendilerini ve açık pozisyonlarını listeleyip adaylarla iletişime geçebiliyor. Yazılımcılara görüşme ve iş teklifinde bulunabiliyor. İş veren şirketleri ücretlendirerek kazanç sağlayan TalentLink.me, geliştiriciler için tamamen ücretsiz olmakla kalmayıp, işe sözleşmesi imzalayan yazılımcılara 500 Euro ve bir şişe şampanya hediye ediyor.

Türkiye'de özellikle yazılım alanındaki iş gücü krizi ciddi bir tartışma konusu ve bu alanda yazılımcılara yakın girişimlere ihtiyaç duyulduğu söylenebilir. Türkiye'deki şirketlerde iş bulmak pek geçerli olmasa da* Talentlink.me'nin Avrupa pazarı için dikkate alınması gereken bir girişim olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Zira bu kategoride farklı girişimler Web Summit 2014'e katılmış durumda ve şimdiden bir rekabet ortamı başgöstermiş bile.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.