Adobe yazılımcılar için ücretsiz ve açık kaynak kodlu editör Brackets'i yayınladı

Adobe yazılımcılar için ücretsiz ve açık kaynak kodlu editör Brackets'i yayınladı

Adobe denilince şüphesiz akla ilk gelen ürün Photoshop ancak şirket diğer ürünleriyle tasarım sektörünü uzun yıllardır domine ediyor. Photoshop fotoğrafçılık, basım gibi alanlarda kullanılmakla birlikte internet sitelerinin tasarımınında da yaygın olarak kullanılıyor.

Adobe uygulamalarının kullanıcı kitlesini düşünerek bir bütünlük yaratmak ve entegrasyonu sağlamak için özellikle arayüz geliştiricileri hedeflediği editörü Bracket'in ilk versiyonunu yayınladı.

Screen Shot 2014-11-05 at 16.03.52

Bracket'e ilk olarak baktığımızda oldukça sade olarak tasarlandığını söyleyebilirim. Uygulama API'a sahip ve ücretsiz. Adobe Bracket'i geliştirirken öncelikli olarak HTML, CSS ve JavaScript dilleri üzerine odaklanmış bununla birlikte düşündüğü mantığın Photoshop'ta veya diğer ürünlerinde tasarlanan internet sitelerinin veya bölümlerinin kesildikten sonra kendi editörü üzerinden kodlanması olabilir. Aynı zamanda uygulamanın ücretsiz olmasıylada kısa süre içerisinde kendi kitlesini oluşturabilir.

Bracket yüklendikten sonra eklentilerlede geliştirilebiliniyor. Hali hazırda Git ve JSHint entegrasyonuna sahip. Bu şekilde yazılım geliştiriciler Git eklentisiyle editör üzerinden direk Git projelerine bağlanabiliyorlar. Editör ayrıca özel bir PSD entegrasyonuna sahip ve PSD içerisinde kullanılan renkleri, fontları geliştiriciye direk göstererek CSS'in oluşturulmasını kolaylaştırıyor.

Windows, Mac ve Linux ile çalışabilen editör esasında 3 yıl önce GitHub üzerinde geliştirilen açık kaynak kodlu bir proje ve gönüllü yazılımcıların desteğiyle yeni özellikler eklenebiliyor. Dilerseniz siz de GitHub sayfasından uygulamanın kodlarına erişebilir ve kendi istediğiniz düzenlemeleri yapabilirsiniz. Uygulamayı ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.