Google, Takvim servisini de Material Design’la yeniliyor

Google, Takvim servisini de Material Design’la yeniliyor

Google, bugün resmi blogu üzerinden yaptığı açıklamayla Takvim servisinin Android uygulamasını yenilediğini duyurdu. Uzun yıllardır milyonlarca insan tarafından kullanılan Takvim servisi ilk kez böyle bir zengin güncelleştirme yaşıyor.

Önümüzdeki haftadan itibaren Google Play'de yerini alacak olan uygulamadan normal olarak ilk olarak sadece Android kullanıcıları faydalanabilecek. Ancak açıklamanın sonunda Google Takvim uygulamasının kısa bir süre sonra iPhone versiyonunun da yayınlanacağı belirtiliyor.

Uygulamaya dönecek olursak Google'ın yeni Android Lollipop 5.0 ile geçtiği Material Design tasarım anlayışı yeni Takvim uygulamasında da kullanılmış. Çok daha renkli ve basit bir arayüze sahip olan uygulama ile klasik takvim görüntüsünün ötesinde fotoğraflı veya haritalı bir arayüz tasarlanmış.

Screen Shot 2014-11-04 at 09.57.51

Temel özellik olarak yeniliğin eklenmediği Google Takvim uygulaması, Gmail ile birlikte kullanıldığında senkronize çalışabiliyor.Bugün Gmail'in Android uygulamasının da Material Design tasarım anlayışıyla yeniden tasarlandığını hatırlatalım. Oldukça keyifli bir kullanıcı deneyimi sunan yeni Takvim uygulamasının tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.