Google, Apple Health'e rakip uygulaması Google Fit'i yayınladı

Google, Apple Health'e rakip uygulaması Google Fit'i yayınladı

Google, bir süredir hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü sağlık ve fitness uygulaması Google Fit'i yayınladı. Apple'ın Health (Sağlık) uygulaması gibi, Android cihazlarla toplanan fitness ve sağlık verilerinin tek bir merkezde toplayan Google Fit, kendi başına bir sağlık ve fitness uygulaması olarak da kullanılabilecek.

Android için yayınlanan uygulama, Google'ın geliştirici konferansı I/O 2014'te duyurduğu Google Fit SDK'sını kullanan uygulamalar ve Android Wear tabanlı giyilebilir cihazlarla toplanan verileri de bir araya getiriyor. Uygulamayı kullanarak günlük aktivitenizi takip edebiliyor, yapığınız egzersizleri işleyebiliyor, boy kilo ölçülerinize göre hedef belirleyebiliyorsunuz.

google fit

Google Fit sunduğu günlük ya da haftalık raporlarla hedeflerinize ulaşmanıza destek oluyor. Performansınıza göre size tavsiyelerde bulunabiliyor. Google Fit'in kullanıcıların her yerden verilerine ulaşmasını mümkün hale getirecek şekilde, e-posta hesabınızla giriş yapabildiğiniz bir web sayfası da bulunuyor.

google fit 2

Google Fit'in, kısa süre içinde yayınlanması beklenen Android 5.0'ın arefesinde yayınlanması, bekleyişin çok da uzun sürmeyeceğinin işareti olabilir. İncelemek isterseniz Android için Google Fit'i buradan indirebilirsiniz. Geliştirici sayfası ise burada.

google fit web

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.