Sporapp, internet sitesi (sporapp.com) ve iPhone uygulamasıyla sporla ilgilenen kişileri, spor eğitmenlerini ve spor merkezlerini bir araya getirmeyi hedefleyen yeni bir girişim. Bu alandaki nadir girişimlerden biri olan Sporapp, ciddi bir potansiyele hitap ettiğinin farkında ve bu alanda hızlı ilerlemek niyetinde.
Kullanıcılarının fiziksel/sportif amaçlarınıza ulaşmasına yardım etmek isteyen Sporapp, 900'den fazla egzersiz arasından günlük antrenmanlarını ve programlarını oluşturmasına imkan tanıyor. Kullanıcılar vücut ölçülerini ve programlarını kaydederek gelişimlerini izleyebiliyor.
Oyunlaştırma esasına göre kurgulanan sistem kullanıcılara çeşitli ünvanlar/rozetler kazandırıyor ve kullanıcıların motivasyonunu artırmayı hedefliyor. Bireysel değil, sosyal bir ağ olan Sporapp, diğer kullanıcılarla etkileşim kurmanızı ve programlarınızı paylaşmanızı da sağlıyor.
Spor merkezlerine üyelik satın almak mümkün
Sporapp, bir yandan da spor merkezlerini platforma çekiyor ve kullanıcıların spor merkezlerinden üyelik (tek giriş, aylık, yıllık vs.) satın almasına aracılık ediyor. Eğitmenlerin hizmet satışı yapması için de çalışmalar devam ediyor.
Bünyamin Atik, Fatih Dönmez, Bilgehan Yılmaz tarafından geliştirilen Sporapp, Mayıs ayında kapalı test üye alımına başlamış ve Haziran ayında iPhone uygulamasını kullanıma sunmuş. Aldığımız bilgilere göre Sporapp'te 1000'den fazla egzersiz detaylı şekilde (resimli anlatım, videolar, hangi bölgeyi çalıştırır vb.) sunuluyor ve yaklaşık 500 spor ve sağlık içerikli makale yer alıyor.
Şu anda her ay 50 bin kullanıcı tarafından ziyaret edilen Sporapp.com'da aylık 1000'den fazla antrenman paylaşılıyor ve 3000'den fazla spor ve sağlık içerikli paylaşım yapılıyor.
Türkiye'nin spor karnesi
Sporapp kurucularından aldığımız rakamlara göre Türkiye'de 1500’ü büyük olmak üzere, küçük spor merkezleriyle birlikte 10 binden fazla spor merkezi bulunuyor. 2013'te büyük spor merkezlerinin toplam cirosu ise 271 milyon Euro'yu buluyor. Türkiye'deki lisanslı sporcu sayısı 4 milyonu, lisanslı antrenör sayısı ise 100 bini geçiyor.
Sağlıklı/aktif yaşam kapsamında spor yapan ve yapmak isteyenler kişileri düşündüğümüzde Sporapp'in daha geniş bir kitleye ulaşması mümkün görünüyor. Girişimcilerimiz de spor ile ilgili tüm hizmetleri, ürünleri ve bilgileri tek bir platformda kullanıcılara sunarak her yönden kullanıcıları için bir başvuru kaynağı olmak istediklerini paylaşıyor.
TEB Girişim Evi tarafından desteklenen Sporapp'in Türkiye'nin en büyük spor platformu olması mümkün olur mu bilmiyorum (kulllanıcı deneyimi açısından geliştirilmesi gerekiyor) ama yurtdışına paralel olarak artan sağlık ve spor odaklı girişimlerin ülkemizde de yankı bulduğunu görüyorum. Bu alanda özellikle üretilen video içeriklerin de uygulamalara dönüşeceğini tahmin ediyorum.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap