Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu sona erdi, Silikon Vadisi yolcusu: Bozuk Yol

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu sona erdi, Silikon Vadisi yolcusu: Bozuk Yol

Sizlere daha önce tanıtımını yaptığımız ve Turkcell tarafından düzenlenen Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu sona erdi. Maraton sonunda Bozuk Yol, Kasım ayı içinde Silikon Vadisi’ni ziyaret etmeye hak kazandı.

Kullanıcılarından otomatik olarak aldığı verilerle tüm Türkiye'nin bozuk yol haritasını çıkartmaya çalışan uygulama, aktif internet bağlantısı yokken de çalışabiliyor.

Kullanıcılarının yola çıktıklarında uygulamayı açması halinde yol bozukluklarını indiren Bozuk Yol, aynı zamanda içerisinde barındırdığı oyunlaştırma modülleri sayesinde kullanıcılarını uygulamada daha çok vakit geçirmeye ve bozuk yol bildirimi yapmaya teşvik ediyor.

Süleyman Çelik, Mustafa Ferhan Akman ve Mustafa Musa Ülker tarafından hayata geçirilen uygulama; aynı zamanda sosyal medyanın gücünü de kullanmak için yol bozukluklarını otomatik olarak ilgili birimlere iletiyor.

Rakamlara gelecek olursak; 25 Ağustos'tan beri Android işletim sistemli mobil cihaz sahiplerinin kullanabildiği Bozuk Yol üzerinde 30 bini aşkın bozuk yol bildirimi yapılırken uygulama ile toplamda 70 bin kilometre katedilmiş.

turkcell-gelecegi-yazanlar-maratonu

Maraton için 300 bin satır kod yazılmış

Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu için yarışan 60 ekip arasından en fazla gelişme gösteren ekip olmayı başaran Bozuk Yol ekibi, Kasım ayı içinde Turkcell sponsorluğun Silikon Vadisi'ni ziyaret edecek ve aynı zamanda Turkcell iş ağında bulunan şirketlerle de görüşme şansı yakalayacak. Bu arada merak edenler için diğer 59 uygulama hakkındaki detaylar ise şurada.

Diğer yandan 18 farklı şehirden 60 ekibin yarıştığı maratonda; toplamda 300 bin satır kod yazılmış. Yazılım için kod satırının mantıklı bir metrik olmadığını kabul etmekle birlikte Turkcell'in mobil uygulama geliştirme ekosistemine olumlu katkılar yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Maratonla ilgili eğlenceli video'yu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.