Mobil Uygulama Maratonu'na başvurular 30 Mart'ta sona eriyor

Mobil Uygulama Maratonu'na başvurular 30 Mart'ta sona eriyor

Turkcell'in bu yılın Eylül ayında hayata geçirdiği Geleceği Yazanlar, özellikle ülkemizdeki genç nüfusun mobil yazılım alanına yönelmesi ve dünyada her geçen gün hızla büyüyen mobil uygulama sektöründe ülkemizin de pay edinebilmesi adına oldukça önemli ve anlamlı bir proje.

Bu yazıdaysa sizlere Geleceği Yazanlar bünyesinde ortaya çıkan Mobil Uygulama Maratonu'ndan bahsedeceğiz. Bireysel ya da takım olarak 30 Mart'a kadar başvuruda bulunabileceğiniz Mobil Uygulama Maratonu'nda sonuçlar 31 Mart günü açıklanacak. Katılımcıları, 5-6 Nisan'da kod geliştirme etkinliği, 8 Nisan-6 Mayıs arasında ekosistemle buluşma ve 7 Nisan-8 Mayıs arasında da danışman görüşmeleri bekliyor.

Özetle toplamda 6 hafta sürecek olan maratonla birlikte genç beyinler sektörün önemli isimleri ve deneyimli geliştiricileriyle tanışma ve beraber çalışma fırsatı yakalayacak. Geleceği Yazanlar ile katılımcılara konunun en başından başlayarak belirli bir seviyeye kadar yazılım eğitimi veren Turkcell, Mobil Uygulama Maratonu ile gençlere biraz daha farklı bir tecrübe sunuyor. Bunun yanında katılımcıları çeşitli ödüllerin beklediğini de hatırlatalım.

gelecegi-yazanlar-mobile-app

Katılımcılar yarışma boyunca mobil cihazlarda çalışacak bir çıktı verdiği sürece diledikleri teknolojiyi kullanabilecekler. Finale kalan uygulamalar ise şu kriterlere göre belirlenecek: kullanılabilirlik, özgünlük, gelir modeli, yaratıcılık, sosyal ve sektörel etki ve değer yaratma ile sosyal fayda. Bu arada katılımcıların finalde yarışabilmesi için 9 Mayıs tarihine kadar uygulamalarını mağazaya yollamaları gerekiyor.

Diğer yandan Mobil Uygulama Maratonu oldukça değerli danışman ve önemli şirketleri de bünyesinde -destekçi olarak- bulunduruyor. Örnek olarak Mekanist kurucusu Ali Servet Eyüboğlu, Mobilike kurucu ortağı Şekip Can Gökalp, Dakick kurucusu Serkan Ünsal ve Turkcell'den Görkem Çetin gibi isimler maratonda danışmanlar arasında yer alıyor.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Başvuru yapmak için de bu adresteki formu doldurmanız yeterli. Unutmayın, başvurular 30 Mart Pazar günü sona eriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.