Yahoo, MessageMe'yi 11.9 milyon dolara satın aldı ve uygulamayı kapatıyor

Yahoo, MessageMe'yi 11.9 milyon dolara satın aldı ve uygulamayı kapatıyor

Yahoo, mesajlaşma uygulaması MessageMe'yi kesin olmayan rakamlara göre 11.9 milyon dolara karşılığında satın aldı.

MessageMe, resmi blogu üzerinden yaptığı açıklamayla birlikte satın almayı da doğruladı. Satın almayla birlikte, MessageMe uygulaması da kapatılacak. MessageMe kullanıcıları, 7 Kasım 2014 tarihine kadar mesajlarına erişebilecek ve uygulamaya giriş yapabilecek. Ancak bu tarih sonrasında, tüm kullanıcı bilgileri, mesajlar tamamen silinecek.

Satın almayla birlikte, 8 kişilik MessageMe ekibi de Yahoo saflarına katılacak ve Yahoo'nun kendi mesajlaşma uygulaması için çalışmayaca başlayacakları tahmin ediliyor.

messageme

Belki hatırlayanlar olacaktır, 2013 yılının hemen başında MessageMe'nin kurucusu ile bir röportaj gerçekleştirmiştik. Kendileri bile beklediklerinden hızlı büyüdüklerini ve ilgi gördüklerini aktaran MessageMe, çok geçmeden 10 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.

Satın alma sonucunda Yahoo, önemli bir yetenek satın almasına imza attı diyebiliriz. Fakat MessageMe gibi bir uygulamayı ve milyondan fazla kullanıcısını çöp kutusuna atmak, Yahoo için oldukça radikal bir karar. Bakalım, Yahoo'nun kendi geliştirmesi beklenen mobil uygulama ya da benzeri bir servis ne kadar başarılı olacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.