Teknoloji yatırımcılarını sınıflandıran Periyodik Tablo

Teknoloji yatırımcılarını sınıflandıran Periyodik Tablo

Silikon Vadisi'nin yatırım dünyasını analiz eden CB Insights, teknoloji dünyasının baş rol oyuncularını sınıflandıran güzel periyodik tablo yayınladı. Tabloda ağırlıklı olarak Amerikalı oyuncular yer alsa da Avrupa ve Asya kıtasının büyük isimleri de kendine yer buluyor.

The Periodic Table of Tech adıyla yayınlanan tabloda kurumsal yatırım şirketlerinden küçüklü büyüklü girişim sermayesi şirketlerine, bireysel yatırımcılardan melek yatırımcı gruplarına kadar 8 farklı tipte 118 sektör oyuncusu yer alıyor.

Sürekli değişim halinde olan bir ekosistemde böyle bir tablo hazırlamak zor olsa da CB Insights, Investor Mosaic puanlamasına göre veriye dayalı bir düzenleme yapmayı başarmış. Geçmite yapılan çıkış sayısı, bağlantı gücü, itibar ve bilinirlik CB Insights'ın değerlendirmeye aldığı kriterler bir kaçı.

teknoloji yatirimcilari periyodik tablosu

Biz Türkiye için böyle bir çalışma ne zaman yapabiliriz bilmiyorum ama o güne kadar bu tablonun çıktısını alarak masanızda bulundurmak isteyebilirsiniz. Zamanında Arda Kutsal'ın büyük yatırımcıların kimlere yatırım yaptığını gösteren bir tabloyu panosunda tutarak faydalandığını da söyleyebilirim. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.