Microsoft çevrimiçi sunum hazırlama aracı Sway ile Prezi'ye rakip oluyor

Microsoft çevrimiçi sunum hazırlama aracı Sway ile Prezi'ye rakip oluyor

sunum araci sway microsoft officeWindows 10 ile bir sıçrama yapan Microsoft, sunum hazırlamak için yeni bir Office aracı tanıttı. Microsoft'un Ağustos ayında satın aldığı Sway.com alan adı altında tanıtılan girişim bulut üzerinde kolay ve etkili sunumlar hazırlanmasını sağlıyor.

Sway, Office Powerpoint gibi detaylı bir sunum aracı olmaktan ziyade oldukça basit özelliklere sahip. Yazı ve medya içerikleriyle sürükle-bırak usulü hazırlanan Sway sunumları için herhangi bir dosya formatı da yok. Tarayıcı üzerinde hazırlanıp kendine özel URL'i ile paylaşılabiliyor.

Microsoft, yıllardır kullandığımız en popüler sunum programlarından Office Powerpoint'i çevrimiçi ortama da taşımıştı ancak Sway son yıllarda popülerleşen çevrimiçi sunum programları arasına giriyor. Sway sunumları aşağıdaki gibi web içeriğine de yerleştirilebiliyor.

Henüz test sürecinde olan Sway'in yolun başında olduğunu söyleyen Microsoft Michael Atalla, kullanıcılardan alacakları geri dönüşleri incelediklerini söylüyor. Tamamen bulut tabanlı olan Sway, Prezi ve Emaze gibi rakiplerinden farklı olmak istiyor. Sway'in özgeçmiş hazırlamak için kullanılabileceğinden de bahsediliyor.

Microsoft'un bir masasüstü yazılım şirketi olmaktan öte çevrimiçi araçlara dönmesini de Satya Nadella’nın ‘Yeni Microsoft‘ vizyonuyla bağdaştırmak yanlış olmak. Tabii kesin bir kanıda bulunmak için önümüzdeki dönemde bu alanda ne gibi yeniliklerin olacağını da görmek gerekiyor.

Aşağıda Sway'in tanıtım videosunu izleyebilir, sway.com'a eposta adresinizi bırakarak ilk kullanıcılardan biri olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.