Avrupa'nın en dikkat çeken akıllı cihaz girişimleri Webrazzi Summit'te olacak

Avrupa'nın en dikkat çeken akıllı cihaz girişimleri Webrazzi Summit'te olacak

Önümüzdeki hafta Perşembe günü Swissotel Boshphorus'ta gerçekleşecek Webrazzi Summit'te bu yıl özel odaklı birçok oturumumuz var. "Nesnelerin İnterneti" olarak Türkçeleştirdiğimiz internete bağlı akıllı cihazları konuşacağımız özel oturumumuzda Avrupa'dan çok önemli girişimleri davet ettik. Eski TechCrunch ve TheNextWeb editörü, geçtiğimiz yıl Tech.Eu'yu kurarak Avrupa ekosistemi merkezli yayın yapan Robin Wauters oturumun moderatörlüğünü yapacak.

"Dünya akıllanıyor: Nesnelerin İnterneti" başlıklı oturumumuzda Webrazzi Summit sahnesinde olacak isimler ise CubeSensors kurucusu Ales Spetic, Airtame'in CMO'su James Digby, Geeksphone kurucusu ve Blackphone'un CSO'ı Javier Agüera ve LaMetric kurucusu Nazar Bilous. Akıllı ürünler konusunda birbirinden farklı ürünler hayata geçiren girişimciler yeni çıkmış veya çıkacak olan ürünlerini ve bu pazarın geleceğini konuşacaklar.

Robin Wauters - Tech.eu
Robin Wauters - Tech.eu
Ales Spetic - CubeSensors
Ales Spetic - CubeSensors
James Digby - Airtame
James Digby - Airtame
Javier Agüera - Blackphone
Javier Agüera - Blackphone
Nazar Bilous - LaMetric
Nazar Bilous - LaMetric

Şimdi kurucuları veya yetkililerinin konuk olacağı girişimleri yakından inceleyelim.

CubeSensors: Evinizdeki ortamın daha sağlıklı olmasına yönelik bir girişim olan CubeSensors, sıcaklık, nem, ışık gibi değerleri toplatıp sizlerle akıllı telefonunuz üzerinden paylaşıyor. Oldukça sade bir tasarıma sahip olan CubeSensors, CES 2014'te Hardware Battlefield'da sahne alıp büyük beğeni almıştı. Her odaya bir sensor mantığıyla çalışacak olan ürün, 2 adeti 299 dolar, 4 adeti 449 dolar, 6 tanesi 599 dolardan satışa sunulacak.

Airtame: Girişim farklı işletim sistemleri ve mobil platformları destekleyen bir HDMI dongle'dan oluşuyor. Televizyonunuza bağladığınız dongle, istediğiniz cihazdan Windows, Mac, Linux, iOS ve Android'ten görüntü aktarmanıza imkan sağlıyor. Google'ın ChromeCast'ı ve Apple TV'nin kullanıcıları alıştırdığı pazarda platform bağımsız olarak ortaya çıkan ürünün şansının oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Blackphone: Android işletim sistemi üzerine geliştirilen özel bir işletim sistemi ve uygulama ekosistemine sahip olan Blackphone, güvenli iletişim ihtiyacı üzeirne odaklanıyor. 629 dolardan satışa sunulan Blackphone, güvenli iletişim kurmak isteyen kullanıcıları hedefliyor.

LaMetric: Fazlasıyla özelleştirilebilir bir masaüstü cihazı olan LaMetric, size saat dışında havadurumu, Twitter mention’larınız, borsa değerlerini, PayPal hesabınızda kaç para olduğu bilgisini ya da RSS altyapısına sahip herhangi bir haber kaynağının güncel içeriklerini sunabiliyor. Başarılı bir Kickstarter kampanyası geçiren LaMetric, 370 bin dolar toplamayı başarmıştı.

Hatırlayabileceğiniz gibi 2012 yılında henüz üretime bile geçmeden akıllı kol saati Pebble'ın kurucusu Eric Migicovsky'i davet etmiş ve Pebble'ın dünyaya yayılmasını izlemiştik. Bu yılki girişimcilerimizin de önümüzdeki yıllarda benzer başarılar yakalayacağını düşünüyoruz.

Bu yıl da her sene olduğu gibi yoğun ilgi gören Webrazzi Summit’e bir an önce kaydınızı tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.