Startupbootcamp Türkiye’de birinci dönemini, düzenlediği Demo Day ile tamamladı

Startupbootcamp Türkiye’de birinci dönemini, düzenlediği Demo Day ile tamamladı

2014 yılıyla beraber Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayan dünyaca ünlü girişim hızlandırma programı Startupbootcamp, bugün ilk dönemini sonlandırdı ve programın ilk dönem mezunu olan 9 girişim Demo Day’de sahne aldı.

Sizlere Webrazzi üzerinde canlı aktardığımız ve oldukça kalabalık bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen Demo Day’de söz konusu 9 girişim sunumlarını gerçekleştirdi. Startupbootcamp’in 3 ay süren programında hem sıkı bir eğitimden geçen hem de çeşitli networking ve ofis alanı imkanları sunulan girişimler, ayrıca 15 bin euro değerindeki tohum yatırımın da sahibi oldular.

Demo Day’de girişim sunumları öncesi çeşitli oturumlar da gerçekleşti ve yerli/yabancı konuşmacılar girişimcilik ile Türkiye girişimcilik ekosistemi hakkında konuştular. Detaylara geçmeden önce Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinliğin yüksek bir katılıma sahne olduğu ve başarılı organizasyonel detaylar sayesinde katılımcılarına keyif verdiğini söyleyebiliriz.

Günün hemen başında sahneye Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu Enver Yücel çıktı ve girişimcilikle ilgili bir konuşma yaptı. Yücel; lise sonda sınıfta kaldığını ve sonrasında gittiği dershaneyi satın aldığını anlatarak izleyicileri güldürdü ve girişimciliğin genç yaşlarda başlayan bir alışkanlık olduğuna vurgu yaptı.

startupbootcamp-istanbul-demoday

Etkinlik Yücel’den sonra Turkcell kurucu ortağı Murat Vargı ve TEB YK Üyesi Varol Civil’in birlikte katıldıkları bir panelle devam etti. Panelde Vargı 90’lardaki girişimcilik macerasını anlatırken günümüzde girişimcilik dünyasına en çok destek veren kurumlardan birinin temsilcisi olarak Civil ise günümüzden bahsetti.

TEB Türkiye genelinde 11 adet girişim evi açmış

Panelde Murat Vargı’nın özelleştirme ve kapalı ekonomi hakkındaki görüşleri özellikle dikkat çekiciydi. Panelde Vargı, geçmişte devlet hegemonyasının üstünlük kurduğu sektörlerin bugün daha geride olduğunu paylaşırken Sümerbank ile tekstil sektörü örneğini paylaştı. Panelde özellikle Vargı’nın Turkcell’in ilk günlerdeki maceralarını anlatması oldukça dikkat çekiciydi.

Diğer yandan Varol Civil ise TEB’in yıllar içinde KOBİ bankacılığından girişim bankacılığına nasıl evrildiğini aktardı. Bunun haricinde Civil TEB Kuluçka Merkezi’nin kuruluş yılları hakkında da bilgi verirken Türkiye genelinde 11 adet girişim evi açtıklarını ve ağırlıklı olarak teknoloji ve internet girişimlerine destek verdiklerini de paylaştı.

sbc-istanbul-panel-2

Etkinlikteki ikinci panelde ise marka ve inovasyon danışmanı Richard Hsu ile Lyft'nin 'growth' yani büyümeden sorumlu direktörü Adam Fishman sahnedeki isimler oldular.

Fishamn şirkete yaklaşık olarak 3 yıl önce katıldığında 20 kişilik küçük bir ekip olduklarından ve 2014 yılı itibarıyla Lyft'in 100'ün üzerinde çalışanıyla milyar dolarlık değerlemeye ulaşmasından bahsetti. Hsu ise geçmişte çok sayıda farklı coğrafyada çalıştığını ve her ülkenin hem kültür hem de içinde bulundurduğu topluluk gücü ile girişimcilere farklı imkanlar sunmasına değindi. Oturumda ayrıca Lyft dolasıyla paylaşım ekonomisi üzerinde de sıklıkla duruldu.

sbc-demoday-girisimciler

Startupbootcamp'in İstanbul'daki ilk 'Demo Day' etkinliğinde program girişim sunumlarıyla devam etti. Startupbootcamp mezunu olan girişimler hakkındaki kısa açıklamaları hemen aşağıda -sunum sırasına göre- bulabilirsiniz.

Hem bu girişimler hem de Startupbootcamp hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

  1. Zeplin: Front-end yazılım geliştiriciler ile arayüz tasarımcıların iletişimini kolaylaştıracak bir araç. Zeplin ile arayüz tasarımcıların çalışmalarındaki detayları (font boyutu, renk kodları, tasarım öğeleri arasındaki mesafeler gibi) geliştiricileri aktarmasının kolaylaştırılması amaçlanıyor.
  2. 315 Studio.biz: iBeacon teknolojisini bina içi pazarlama için kullanan sosyal bir konum tabanlı mobil çözüm.
  3. Smart Moderation: Türkçe'yi anlayabilen, akıllı yorum yönetim sistemi. Servis olarak çalışan ve sosyal ağlarla entegre olabilen Smart Moderation ile yorumlarınızı otomatik olarak yönetebilirsiniz. Üzerinde iki yılın ötesinde çalışılan Smart Moderation, özellikle sosyal medyanın gücüne inanıyor ve gelişmiş algoritma ve altyapısıyla dikkat çekiyor.
  4. Zulala: Kişiye özel içerikleri bir araya getiren çoklu platforma ve topluluk gücüne dayalı bir girişim.
  5. Tag2Sense (VesLabs): Tedarik zincirlerinde takip ve izleme için sensör tabanlı, teknolojiyi ön plana alan bir lojistik platformu. Tag2Sense'i sizlere detaylıca tanıttığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.
  6. Cepstop: 2. el cep telefonu satışına aracılık eden bir platform. Kalite kontrolünün yanısıra uygun fiyatlı bir pazar olarak da öne çıkmak istiyorlar.
  7. Intelligent Papers: Bulut tabanlı ders kitabı paylaşım platformu. Dijital eğitim seçeneklerini zenginleştiriyor ve akıllı cihazlarda çevrim dışı erişim de sağlıyor.
  8. Bir Cüzdan: Tek tıkla ödeme yapmayı sağlayan; iOS, Android ve Windows Phone'larla çalışabilen mobil cüzdan çözümü. Basit kullanımıyla öne çıkmaya çalışan Bir Cüzdan, kısa bir süre içinde Türkiye'de ve coğrafi olarak yakın bazı ülkelerde aktif olacak.
  9. Sence Bence: Sosyal internet kullanıcıları markalarla bir araya getiren ve marka sadakatini artırmayı amaçlayan bu girişimi 2012 yılında sizlere tanıtmıştık.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.