SenceBence.com: Akampus gençleri markalarla bir araya getiriyor

SenceBence.com: Akampus gençleri markalarla bir araya getiriyor

Türkiye'nin önde gelen gençlik iletişim ajanslarından Akampus Youth, yeni bir proje ile karşımızda. Akampus.com, Fosbuk.com ve Kampusworks gibi projelerle üniversite gençliğine yönelik farklı girişimlerde bulunan ajans bu kez Sencebence.com ile yaş sınırı olmaksızın internet kullanıcısı kalabalıklarla markalar arasında yeni bir etkileşim kanalı açıyor.

Sencebence.com, adından da anlaşılacağı üzere her kişinin etkin bir birey olarak fikirlerini önemseyen ve çevresiyle paylaşmasını isteyen bir platform. Sistem markaların platform üzerinde bir topluluk oluşturmasına veya sitedeki mevcut topluluk ile iletişim kurmasına dayanıyor.

Topluluğu oluşturan kullanıcılar ise kendi fikirleri ve çevresini fikirlerini markalarla paylaşarak puan kazanıyor. Bu puanları da hediye çekine çevirebiliyor.

Şu anda test aşamasında tüm kullanıcılara açık olan platformun 15 binden fazla üyesi bulunuyor ve Akampus ekibi bu sayıyı 3 ay içinde 100 bbinin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Sitede kullanıcılar ne gibi etkileşimlerde bulunabiliyor diye merak ediyorsanız; sorular, anketler, ürün deneme fırsatları, beyin fırtınası, proje yarışması, sosyal medya paylaşımlarının tetiklenmesi gibi seçeneklerden bahsedebiliriz.

Sencebence'de 'çerezler' altında sorulan seçimli sorulara yanıt verdikçe sistem sizi dahi tanıyor, daha fazla puan veriyor ve buna göre size daha hedefli çalışmalarla gelebiliyor.

Markalara özel bir yönetim paneli sunan, tüm etkileşimi analiz eden ve etkileşim/proje türüne fiyat biçen Akampus, bu pazarlama platformuyla markaların sosyal ağlarda gençlerle kuramadığı etkileşimi sunmaya çalışıyor. Zira Sencebence.com'da bu işe odaklı bir kitle var ve markalara yanıt vermekten çekinmiyor.

AKampüs'te neler oluyor?

Akampus yönetici ortaklarından İbrahim Üğdül'den aldığımız bilgiye göre AKampus'ün sosyal ağında 600 binden fazla kayıtlı kullanıcı var. Bunların 150 binden fazlası aktif kullanıcı. Kendilerini "mezun veren bir sosyal ağ" olarak tanımlayan Üğdül bu sayının genelde sabit bir seviyede durduğunu söylüyor. Yani her şeye rağmen dikey bir sosyal ağ olmanın avantajı korunuyor.

Akampus.com'un tekil ziyaret sayısının aylık 12 bin - 20 bin aralığında dönemsel olarak değişiklik gösterdiğini de Üğdül'den öğrendik. Üyelerin, yüzde 85'i lisans/yüksek lisans üniversite öğrencisi, yüzde 14'ü mezun ve yüzde 1 Lise öğrencilerinden oluşuyor.

Diğer yandan bu yıl Akampus.com'da altyapı ve tasarım anlamında ciddi  değişiklikler de (mesajlaşma platformu Akantin, ders notu, video ve oyun bölümleri) olacakmış. Sosyal medyanın etkisi ve SenceBence.com'un entegrasyonu bu yenilik planı içinde tutuluyor.   Aynı zamanda Mobil Akampüs de farklı platformlarda kullanıma açılacakmış.

Facebook'un kullanıcılarda bir alışılmışlık uyandırdığı ve borsadan istediğini alamadığı düşünülürse Akampüs'ün Türkiye ve KKTC'de üniversiteli gençlerin en fazla paylaşımda bulunduğu ve kazandığı platform olma hedefini koruması önemli görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.