Twitturk’ün iPhone uygulaması ve yenilikler

Twitturk’ün iPhone uygulaması ve yenilikler

Twitter her geçen gün kullanıcı sayısını artıyor ve dijital yaşamlarınızın merkezine doğru bir adım daha atıyor. Pek çok önemli son dakika gelişmesini Twitter’dan takip etmek dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de bir alışkanlığa dönüştü. Ayrıca ünlü veya alanında kanaat önderi olarak kabul edilen kişilerin paylaşımlarını birinci elden takip etmek ve onlarla etkileşime geçebilmek Twitter’ın popülaritesini daha da artıyor.

Fakat bu durum beraberinde takip etmeyi istediğimiz Twitter hesaplarının sayısının artmasına ve bu işlemin giderek zorlaşmasına da yol açıyor. Bu soruna çözüm olmak adına ortaya çıkan Twitturk, yeni yayınladığı iPhone uygulaması ile süreci daha da pratik ve eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlıyor.

iOS 5’in Twitter entegrasyonu sayesinde Twitter’ı doğrudan Twitturk uygulaması üzerinden kullanmak da mümkün. Yani Twitturk artık sadece bir takip aracı değil.

Bundan sadece birkaç gün önce yayınlanan Twitturk uygulaması Türkiye için kısa sürede Ücretsiz Sosyal Ağ uygulamaları kategorisinde sekizinci sıraya kadar yükseldi. Bunda Twitturk’ün var olan kullanıcı kitlesinin yanı sıra, uygulama ile birlikte yeni eklenen özelliklerin de etkisi var.

Uygulama üzerinden bir Twitter kullanıcısının paylaşımını retweet etmek, alıntı yapmak veya kullanıcıyı takip etmek mümkün. Bunun dışında Twitter’da paylaşılan en popüler fotoğrafları bir resim galerisi ile birlikte görebiliyorsunuz. Uygulamaya özel geliştirilen “Seçmeler” bölümü ise en popüler konulardaki tweet’leri bir akış içerisinde görüntülemeyi sağlıyor.

Şu anda Twitturk’ün günlük olarak takip ettiği tweet sayısı 1 milyona ulaştı. Bu artış da Twitter’ın Türkiye’deki kullanımının artmasının da payı büyük. Twitturk’ün geliştiricisi Furkan Kuru bizlerle Twitter üzerindeki takipçi sayılarını karşılaştırmalı olarak paylaştı. 4 ay öncesine dair rakamlar ile bugünkü durumu karşılaştıran aşağıdaki bilgiler özellikle çok sayıda takipçisi bulunan hesaplardaki gelişimi oldukça güzel bir şekilde ortaya koyuyor.

Örneğin bundan 4 ay önce 2 milyon üzerinde takipçisi bulunan bir hesap yokken, şimdi 1 tane de olsa var. 1 milyonun üzerinde takipçisi bulunan hesap sayısı ile son 4 ay içerisinde 5’ten 15’e yükselmiş durumda. 500 bin ile 1 milyon aralığındaki hesap sayısı 4 ayda 16’dan 34’e, 250 bin ile 500 bin takipçisi olan hesap sayısı 56’dan 81’e ve 100 bin ile 250 bin arasında takipçisi olan hesaplar 153’ten 216’ya çıkmış. 50 bin ve 100 bin takipçiye sahip Twitter hesaplarının sayısı ile son dört ay içerisinde 319’dan 460’a çıkmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.