Amazon'un Paypal'a rakip olan ödeme servisi Avrupa'ya adım attı

Amazon'un Paypal'a rakip olan ödeme servisi Avrupa'ya adım attı

E-ticaret devi Amazon, geçtiğimiz yıl sonunda Amerikalı 3. parti internet satış kanallarına açtığı 'Login and Pay with Amazon' hizmetini Avrupalı e-ticaret sitelerinin de kullanımına sunmaya başlıyor.

Amazon'un Paypal benzeri bu ödeme altyapısıyla e-ticaret siteleri Amazon hesabı olan kullanıcılardan hızlı ve kolay bir şekilde ödeme alabiliyor. Kullanıcılar

Amazon.co.uk'de yayınlanan fiyatlara göre Avrupa'daki satıcılar  'Login and Pay with Amazon' özelliğinden  yüzde 3.4 komisyon ile 0.2 Sterlin veya daha düşük bir sabit ücret karşılığında faydalanabiliyor.

Amerika'daki e-ticaret sitelerine Ekim 2013'te bu ödeme kolaylığını sunan Amazon, o tarihte 215 milyon Amazon hesap sahibinin bu özelliği kullanabildiğini açıklamıştı. Şu anda Amazon.com'un uyguladığı tarifeye baktığımızda ise yüzde 2.9 komisyon oranıyla 0.3 dolar veya daha düşük bir sabit ücret aldığını görüyoruz.

Amazon'un Avrupa'daki faaliyetlerini geliştirmesinin Türkiye için de önem taşıdığı malum. Zira (her ne kadar zaman zaman Avrupa bölgesi içinde gösterilmesek de) Türkiye'nin özellikle e-ticaret tarafındaki potansiyeli Amazon'un direncini bir noktadan sonra kıracaktır. Bunun için ne kadar beklememiz gerektiğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.